Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

BirdLife Norge på hagefest på Ringve!

Søndag 10. september feiret Ringve botaniske hage i Trondheim 50- års jubileum, og i den forbindelse ble vi invitert til fest i hagen. BirdLife Norge, med Trondheim lokallag deltok.

Av Marte Jystad

Publisert 15.09.2023

I år fyller Ringve botaniske hage 50 år! I den forbindelse ble vi, med mange andre organisasjoner, Trondheim kommune og NTNU invitert til hagefest. Her var det mange forskjellige stander med aktiviteter som for eksempel å lære hvordan du lager hage på lite areal, eller hvordan du høster frø selv samt hva du kan spise av ville vekster og sopp. Det ble tilbydt natursti, soppkontroll, quiz, smaksprøver, fuglekassesnekring, kafe og mye mer. En feiring i hagen full av aktiviteter og moro for store og små.

Til tross for litt skiftende vær, var det mange som kom innom og besøkte fugleteltet for informasjon, en prat eller for å se etter fugler gjennom teleskop. BirdLife Norge hadde fugletelt ute ved dammen, og på et par timer hadde vi allerede telt opp 25 fuglearter i nærheten av fugleteltet.

BirdLife Trondheim lokallag stilte med stand inne i veksthuset, med salg av plysjfugler samt kalendere for 2024 med vakre fuglebilder. Alle plysjfuglene ble utsolgt! I tillegg stilte to fra lokallaget med fuglekassesnekring i garasjen, noe som også var svært populært. Faktisk ble alt av planker oppbrukt. Dette var svært vellykket. 

 

 

Fornøyd med nytt fugletelt!
Fugleteltet medførte ingen tvil om hva temaet er! Mange kom innom for en prat og fikk muligheten til å ta med seg brosjyrer, tidsskrifter og buttons med BirdLife Norge- logoen på. Generalsekretær Kjetil Aa. Solbakken til venstre og Terje O. Nordvik fra BirdLife Trondheim lokallag til høyre. FOTO: Marte Jystad
Fuglekassesnekring var populært!
Det ble altså brukt opp all plank, så det var mange fornøyde som gikk hjem med nye fuglekasser. Dette blir nok gøy å følge med på til våren når småfuglene er ute etter bolig igjen! FOTO: Marte Jystad