Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Kassesuksess på Villmarksmessa

For andre år på rad ble NOF-Fuglevennen sin stand på Villmarksmessa på Lillestrøm en av de absolutt mest besøkte. Vårt tilbud var å la publikum snekre sin egen fuglekasse, helt gratis! Dette er populært spesielt blant småbarnsforeldre, og rundt 600 fuglekasser fikk sine eiere.

Av Morten Ree

Publisert 19.04.2006


I fire dager til ende inviterte NOF-Fuglevennen til gratis fuglekassesnekring og fuglekonkurranser på Villmarksmessa på Lillestrøm. Messa er en av landets største med ca. 50 000 besøkende. I år som i fjor var NOF tilbudt gratis plass på messa i første rekke for at vi trekker småbarnsforeldre til vår stand. Spesielt barna får en fin aktivitet og gleden over å få lage sin egen fuglekasse. Attpåtil helt gratis!

Det er Jan Erik Heggelund fra NOF Hamar lokallag som er primus motor bak opplegget. Han har laget en lang benk med tre produksjonsplasser. I tillegg er det kappet opp innpå 1000 fuglekasser med ferdig boret 32 mm hull. Dette er lagret på en stor henger som vi har bak oss mens vi legger til de seks delene som må til for at ivrige barn skal få sin egen fuglekasse. Underveis blir det mye fugleprat med foreldrene. Barna får også noen kloke ord på veien før de stolt spaserer av sted med plastposen med fuglekassen og et Fuglevennen vedlagt.

NOF har valgt å markedsføre dette under Fuglevennen-konseptet, selv om det er godt synlig at det er Norsk Ornitologisk Forening som står bak. Dette er rekrutteringsarbeid av beste merke!

I tillegg til fuglekassene så hadde vi også i år en konkurranse om artsbestemming av seks fugler. Fem fugler prydet toppen av tilhengeren med fuglekasser, mens den sjette måtte beskues fra et fugletårn på 3m høyde som Jan Erik hadde laget for anledningen. Der var det plassert et teleskop ferdig innstilt på en fugl som vi hadde plassert langt bort og høyt opp i hallen. Konkurransen var veldig populær og mange diskuterte flittig om hvilke fugler som var utstilt. Flere hundre svar kom inn og NOF lovet premier for noen heldige deltakere.

For å få gjennomført en slik messe så må vi ha ildsjeler og god hjelp fra NOFs organisasjon. Jan Erik er nevnt, som sammen med en annen drivkraft, Steinar Johansen fra NOF Hamar lokallag har vært deltakende på alle de tre messene vi har gjennomført slikt opplegg (to på Lillestrøm og en i Vikingskipet på Hamar). I tillegg har vi hatt veldig god hjelp fra både NOFs avdelinger i Hedmark og i Oslo/Akershus, som velvillig stiller opp for å markedsføre NOF som naturvernorganisasjon. Vi danner dermed en motvekt til en Villmarksmesse hvor jakt- og fiskeinteressene dominerer.

Vi vil dermed sende en stor takk til Finn Bredesen, messegeneralen på Villmarksmessa, og som gir oss stor plass vi kan boltre oss på!

Det var stor oppslutning på Fuglevennens stand på Villmarksmessa. FOTO: Morten Ree
Mange benyttet seg av muligheten til å snekre ei fuglekasse på messa. FOTO: Morten Ree