Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Kurs for pedagoger: Fugler i skole og barnehage

Kurset avholdes som et weekend-kurs i perioden 22-24. mai i Stange kommune i Hedmark. Målet er å gi deltakerne metodiske tips for å kunne arbeide med fugler i skole og barnehage. Kurset arrangeres av Høgskolen i Hedmark i samarbeid med NOF.

Av Morten Ree

Publisert 23.04.2009

Gjennom forelesning og feltarbeid skal deltakerne få faglig påfyll og metodiske tips. Kurset er en kombinasjon av teori og metodikk, men med hovedvekt på fuglestudier i felten. Atferd i forhold til fugl, fulgesang, lokking av fugl med lyd, ringmerking og fuglekassearbeid er noe av innholdet.

Kurset arrangeres som et weekend-kurs med start fredag 22. Mai kl. 14.00. Kurset avvikles primært på Romedal i Stange kommune. Innendørs forelesninger vil foregå på Breidablikk skole på Ilseng og uteaktivitetene i skolens nærområde. Deltakerne kan overnatte på skolen. Det er også muligheter for å ligge i telt på skoleområdet eller på Bjørby gård.

Ønsker kursdeltakerne å ta med familie, så legges det til rette for det. Gi eventuelt beskjed ved påmelding. Kursledere er Ingvald Ekeland og Trond Vidar Vedum. Ekeland er daglig styrer ved Mesnali leirskole, mens Vedum underviser i naturfag ved lærerutdanningen ved Høgskolen i Hedmark. Begge har erfaring fra undervisning i skolen og for pedagogisk tilrettelegging i barnehagen.

Kursavgift er kr. 1 800,-. Overnatting på skolen koster kr. 200,-. Deltakerne må selv holde seg med mat, men dette kan tilberedes i fellesskap.

Påmelding skjer direkte til Høgskolen i Hedmark på telefon 62 51 76 25.

Er det noen spørsmål angående opplegget kan Trond Vidar Vedum kontaktes på telefon 62517738/99584460 eller e-post: trond.vedum@hihm.no.

Les programmet her.

Byfjellenes Dag
Hvordan skal man på en god måte lære barna om fugler og natur? Nettopp det ønsker Høgskolen i Hedmark og NOF å hjelpe pedagoger med å bli bedre på! FOTO: Morten Birkeland Engelsen

Kommentarer til nyheten (1)