Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Digitale fuglebilder ønskes!

Til prosjektet Fuglekjennskap er det ønskelig å motta digitale fuglebilder. Disse skal brukes i flere bildebaser hvor deltakerne skal teste sine fuglekunnskaper. Prosjektet er et samarbeid mellom Høgskolen i Nord-Trøndelag og Norsk Ornitologisk Forening. Dersom du sender inn dine bilder, kan du vinne et digitalt speilreflekskamera!

Av Magne Husby

Publisert 29.06.2006

I samarbeid med NOF jobber Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) med å bygge opp et stort bildearkiv over norske og europeiske fuglearter. Dette bildearkivet er en del av prosjektet Fuglekjennskap. Bildene skal brukes til treningsoppgaver for alle dere som vil inn på nett for å teste kunnskapene om fugl samt trene for å bli enda bedre. Nettsiden er åpen, men treningsoppgavene er pr. dags dato ikke klare. Fuglekjennskap er også ment å øke interessen for fugl! Vi skal ha flere bildebaser av ulik vanskelighetsgrad – og til dette trenger vi mange bilder.

Har du bilder av fugler, så send de som vedlegg til magne.husby@hint.no. Bruk bildeformatet jpg, og 650 pixlers bredde. Artene på bildene må ha klart synlige artskjennetegn, men det er ikke nødvendig at det er helt supre bilder. Driver du salg av bilder, kan jo de nest beste sendes hit. På nettsiden vil det være en oversikt over de som har sendt inn bilder, med en link til deres evt. nettsider for profilering. Blant bidragsyterne vil det før jul trekkes ut en vinner av en flott premie: et digitalt speilreflekskamera. Dessuten vil dere bidra til å øke interessen for fugl i Norge. Det vil være copyright på bildene, og de vil ikke bli brukt til andre formål enn i disse bildebasene. Håper du vil hjelpe oss og NOF til å øke interessen for fugl i Norge.

Fjelljo-fotografering.
Fjelljo-fotografering på Hardangervidda. Kanskje du ønsker å bruke dine bilder i den nettbaserte bildebasen til prosjektet Fuglekjennskap? Alle bidragsytere blir med å kjempe om premien - et digitalt speilreflekskamera! FOTO: Frode Falkenberg