Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Innføring av ny medlems- og kontingentstruktur i NOF

I disse dager sendes de første fakturaene for samlet medlemskap på alle nivåer og for alle tidsskrifter i NOF ut til medlemmene. I 2012 gjelder dette for våre medlemmer i Vestfold, Telemark, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag. Neste år gjelder ordningen for hele NOF.

Av Kjetil Aa. Solbakken

Publisert 09.03.2012

I fjor vedtok årsmøtet en ny medlems- og kontingentstruktur for NOF. De fylkesavdelingene som ville kunne innføre ordningen i 2012, og fem fylkesavdelinger har gått inn for dette. Det er derfor bare medlemmer bosatt i disse fylkene, eller i en av NOFs fylkesavdelinger eller lokallag her, som mottar samlet faktura nå. Merk at dette medfører at noen få medlemmer bosatt i andre fylker (men med et medlemskap i en av disse fylkesavdelingene) også får en giro nå.

Hovedgrepet i den nye ordningen er at selve medlemskapet i NOF er knyttet til en grunnkontingent. Denne gir medlemskap i NOF på alle nivåer (sentralforening, fylkesavdeling og evt. lokallag der du bor). Nasjonale tidsskrifter, fylkesvise lokale tillegg (som inkluderer fylkestidsskriftet) tilbys mot tillegg i kontingenten. Familiemedlemskap koster kr. 100, og et valgfritt antall personer i husstanden kan meldes inn for denne prisen. Juniormedlemmer betaler halv pris.

NOFs årsmøte 2011 vedtok også å gå bort fra ordningen med redusert kontingent for pensjonister. Alle tidligere pensjonistmedlemmer betraktes nå som seniormedlemmer, og faktureres med kontingentsatsen for senior. Etter vedtektene har NOF nå følgende medlemskategorier: seniormedlem (over 18 år), juniormedlem (18 år og yngre), familiemedlem og æresmedlem. Det er ikke lenger mulig å tegne livsvarig medlemskap i foreningen, men tilbudet videreføres naturligvis for dem som allerede har betalt dette fra før.

I tilfelle du eller noen du kjenner vil melde dere inn i NOF så kan dette gjøres på vår nettside for innmelding.

Meld deg inn i NOF her

Fugletårn
Ornitologer i alle aldersklasser studerer det rike fuglelivet i våtmarksområdet Øra i Fredrikstad. NOF har noe å tilby fugleinteresserte i alle aldre! FOTO: Rune Aae

Kommentér nyheten