Hopp til hovedinnhold

BirdLife Buskerud

NOF Øvre Eiker - fugler og natur i Aragon 11. oktober

Møt opp til foredrag med fugler og natur fra Aragon i Spania. Foredraget blir holdt på Haug Menighetssenter i Hokksund kl. 18.30 og alle er velkommen, gratis inngang.

Av Bent Ellingsen

Publisert 10.10.2016

«Aragon i Spania - fra stepper ved Zaragoza til høyfjell i Pyreneene» av Kjell Arild Dokka (foto) og Per Øystein Klunderud.

I mai og juni i år deltok 7 medlemmer i lokallaget på en gruppereise i regionen Aragon i det nordlige Spania. Arrangør og reiseleder var Per Øystein Klunderud, med velkjente Magnus Ullman fra Sverige som ornitologisk ansvarlig. Gruppa på totalt 14 personer observerte rundt 150 fuglearter. Reisa var lagt opp med 3 netter i steppelandskapet El Planeron, der lerker og rovfugl sto på menyen, men også med kulturbesøk til landsbyen Belchite og Goyamuseet i Fuendetodos. 6 dager ble viet fjellkjeden Pyreneene, med overnatting på forskningsstasjonen til et lammegribbprosjekt. Lammegribb var naturlig nok en av målartene her, og gruppa fikk bokført totalt 42 observasjoner! Ellers ble det sett blant annet murkyper, alpekaie, hubro, åtselgribb, gåsegribb (opptil 400 ved foringsplass!) og den eksklusive svarte steinskvetten. Også pyreneergemse, perleøgle og aspishoggorm fikk oppmerksomhet.
Foredraget tar for seg de ulike områdene og artene knyttet til disse, samt landskap og generelle inntrykk fra turen. Per Øystein tilbyr også ei reise til samme området i perioden 20.05 – 31.05 2017, bl.a. med råd om naturfotografering.

  • Pause - hyggelig samvær med utlodning og salg av kaffe, te, brus og kaker.
  • Meldinger og eventuelt.

Se mer informasjon her: nofeiker.blogspot.no

LAmmegrbb
Lammegribb, Aragon FOTO: Kjell Dokka
Gåsegribb
Gåsegribb FOTO: Kjell Dokka
El Planeron
El Planeron, Aragon FOTO: Kjell Dokka