Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fuglekasseprosjekt for bekjempelse av skadeinsekter i frukthager på Buttedal gård i Lier
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fuglekasseprosjekt for bekjempelse av skadeinsekter i frukthager på Buttedal gård i Lier

(27.05.2019)

Fruktdyrker Harald Buttedahl på Buttedal gård i Lier søker råd og hjelp hos NOF avd. Buskerud for å komme i gang med et fuglekasseprosjekt i frukthagene sine som ledd i å bekjempe skadeinsekter.

Vi har fått en henvendelse fra fruktdyrker Harald Buttedahl på Buttedal gård i Lier. Han søker råd og hjelp hos NOF for å komme i gang med et fuglekasseprosjekt i frukthagene sine som ledd i å bekjempe insekter som gjør skade på frukt, knopper og blad. Det har vært gjennomført lignende prosjekter tidligere både i Lier og Øvre Eiker med litt blandete resultater. Det er likevel enighet om at med god oppfølging så vil fuglekasser i og ved frukthager kunne være et bra tiltak for å holde skadegjørende insekter på et lavest mulig nivå. Spesielt blåmeis og svarthvit fluesnapper har vist seg å kunne gjøre en god jobb her.  

Naturvernforbundet, Norsk Ornitologisk Forening og Miljøagentene har gått sammen om å arrangere «Oppdrag Fuglekasse» - en nasjonal dugnad for å hjelpe fugler med hekkeplass, ref.: http://www.birdlife.no/organisasjonen/nyheter/?id=2045. En søknad om støtte herfra kan være en fin måte å engasjere f.eks. en skoleklasse i Lier eller barnas miljøvernorganisasjon Miljøagentene i arbeidet med å snekre og henge opp fuglekasser på Buttedal gård. Det er for seint å gjøre dette til årets hekkesesong, men «Oppdrag Fuglekasse» fortsetter ett år til, så det er fortsatt mulig å få økonomisk og faglig støtte til et slikt prosjekt i 2020.  

Et engasjement i denne saken fra NOF avd. Buskerud sin side krever at ett eller flere medlemmer er villig til å gjøre en innsats. Anders Hals har meldt sin interesse, så hvis det er flere av dere som kunne tenke seg å være med, så er det bare å ta kontakt med Anders Hals eller Steinar Stueflotten.