Hopp til hovedinnhold

BirdLife Vestfold

Aktiviteter høsten 2017.

Her er en oversikt over aktiviteter NOF Vestfold har lagt opp til i høst.

Publisert 19.08.2017

Torsdag 5 oktober kl. 18.00

Medlemmskveld på Holmen, Besøkssenter våtmark Ilene, i Tønsberg. Kveldens tema blir «Fugler på fuglebrettet. Tips om fuglefor og foringsautomater».

 

Søndag 8. oktober kl. 08.00

Tur til Mølen

Oppmøte på parkeringsplassen.

 

Søndag 5. november kl. 09.00

Tur til Moutmarka på Tjøme

Oppmøte bensinstasjonen Tjøme sentrum.

 

Torsdag 9. november kl. 18.00

Medlemskveld på Holmen, Besøkssenter våtmark Ilene, i Tønsberg. 

Tittel:

«Norske fugler – et bokprosjekt». 

Pål Hermansen og Tom Schandy kommer for å fortelle om sitt felles bokprosjekt «Norske fugler», et verk på 340 sider med 390 bilder. Dette er ingen vanlig bestemmelsesguide, men en bok om fuglenes liv. Her lærer du hvordan de forskjellige artene lever, om dere daglige gjøremål, om deres særegenheter og ikke minst om pikante detaljer om deres familieliv som utroskap og skilsmisse. Boka presenterer interessante forskningsresultater og gir deg oppdatert informasjon om artens bestandsstatus og trusler.  For våre forfedre spådde fuglene om lykke og ulykke, de forutså vær og avling, var budbringere for Gud og Djevel og fortalte om giftemål og død.  Boka forklarer bakgrunnen for fuglenes plass i sagn, eventyr og navnetradisjoner.  

Hermansen og Schandy forteller om prosessen bak boka, og de viser bilder og gir eksempler hentet fra boka. Med seg har de helt ferske bøker fra trykkeriet som de signerer og selger for kr. 400,- (butikkpris 448,-). 

Tom Schandy og Pål Hermansen er to av Norges mest profilerte naturfotografer og naturbokforfattere. Begge har vunnet i verdens største naturfotokonkurranse, Wildlife Photographer of the Year, og begge har også sittet i juryen i den samme konkurransen som arrangeres av BBC og Natural History Museum i London. Hver for seg har de gitt ut flere titalls naturbøker. Nå har de slått sammen 80 års felterfaring og lagd ei fuglebok sammen.  

 

 

Torsdag 7. desember kl. 18.00

Medlemskveld på Holmen, Besøkssenter våtmark Ilene, i Tønsberg. Vi satser på julegrøt, bilder og film om Våtmarkssenteret. Arve Sommerro viser opptak fra

viltkamera han har i de dype skoger i Kodal.