Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Ingen klarte full pott!

Fotonøtta i Vår Fuglefauna startet opp i 1996, og fjorårets siste runde var den 40. i rekken. For første gang fikk ingen full pott på en enkeltrunde! Amerikanske skogtroster er naturlig nok ikke norske ornitologers sterkeste side.

Av Frode Falkenberg

Publisert 26.03.2006

Bildet som ga et poeng var det stort sett enighet om hva var, nemlig en sjøorre hunn. Det var forsåvidt også bred enighet om hva den vanskeligste nøtta også var, men alle tok feil. Det mest populære svaret var gråkinnskogtrost Catharus minimus som hele 26 av 36 personer svarte. Det riktige svaret var nemlig viriskogtrost Catharus fuscescens. Avslutningsvis delte sju personer førsteplassen for år 2005, og loddtrekning måtte til for å skille ut en person som vinner av den flotte kikkerten Swarovski EL. Vinneren blir kåret i Vår Fuglefauna 1/2006 som kommer ut den første uka av april.

Nytt av året er at vi kutter ut loddtrekning for å skille ut årets vinner dersom flere står likt etter fire runder. Fra og med 2006 vil vi i et slikt tilfelle kåre vinneren etter en online-konkurranse på begrenset tid. Da vil et utvalg bilder bli presentert på NOFs nettsider for de som skal delta, og de må svare innen et gitt antall timer.

Fotonøtta nummer 4 - 2005

Viriskogtrost
Det omtalte konkurransebildet av viriskogtrost i Dry Tortugas, Florida, USA i mai 2004. FOTO: Gunnar Numme