Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Er du klar for EuroBirdwatch 2022?

Det er klart for EuroBirdwatch (EBW) den 1. og 2. oktober. Det er jubileumsår for arrangementet i år, som fyller 30. Legg inn dine observasjoner fra denne helga på rapporteringsverktøyet Artsobservasjoner – så er du rett og slett med på EBW. Kanskje har din fylkesavdeling eller lokallag et arrangement i forbindelse med EBW, se kalenderen øverst på vår nettside.

Av Magne Myklebust

Publisert 22.09.2022

Rapporter dine observasjoner (innen søndag kveld)

For 30. gang arrangeres EuroBirdwatch (EBW) i høst, og som vanlig skjer det hele den første helga i oktober. Alle BirdLife-partnere i Europa og Sentral-Asia er invitert til å være med på arrangementet. Målet med tellingen er i første rekke å sette søkelys på trekkfugler og bevaring av viktige rasteplasser, men også på fuglekikking og fuglevern generelt.

Vi oppfordrer alle til å kikke etter fugl den aktuelle helga, og at det blir aktiviteter og arrangement ved fugletårn rundt om i landet. Alle resultater legges inn på Artsobservasjoner helst før kl. 16.30 søndag. Dette for at BirdLife Norge skal kunne rapportere resultatene til BirdLife innen tidsfristen søndag ettermiddag. Vi gjør en ny oppsummerende rapportering tirsdag ettermiddag, for de som ikke rakk fristen på søndag. Rapport og bilder fra fugleopplevelser, turer og arrangement kan sendes til post@birdlife.no.

De endelige resultatene fra EBW i fjor her til lands ble 779 observatører som til sammen registrerte 264 324 fugler fordelt på 258 arter. Grågås toppet statistikken som vanligste art med 48 752 individer, foran kortnebbgås, stær og stokkand. I fylkesligaen toppet ikke uventet Rogaland med 172 arter foran Agder (165) og Trøndelag (154).

Stær
Stær er som regel blant de mest tallrike artene under EuroBirdwatch. FOTO: Arnt Kvinnesland
EBW 2022 logo
FOTO: BirdLife International