Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

En lo avgjorde Fotonøtta 2008

Onsdag 11. februar var det duket for ekstrarunder av Fotonøtta. Dette var nødvendig siden seks personer hadde full pott etter de fire rundene i 2008. Det måtte faktisk to ekstrarunder til denne kvelden for å skille ut en vinner. Et bilde av en hvitbrystlo ble tungen på vektskåla.

Av Frode Falkenberg

Publisert 13.02.2009

Fotonøtta arrangeres hvert år i Vår Fuglefauna. Konkurransen består i å artsbestemme to bilder av ukjente fugler i hvert nummer av bladet. Da svarene var talt opp etter de ordinære rundene av nøtta i 2008, var det hele seks personer som satt igjen med full score. Da måtte det ekstrarunder til for å kåre en vinner. Ekstrarunden besto i åtte bilder som skulle bestemmes i løpet av tre timer. Tre av finaledeltakerne ble hektet av etter første ekstrarunde, men de tre andre klarte alle seks av åtte arter, og ble med det videre til ekstrarunde to!

Fem nye bilder ble presentert for finalistene, og de skulle bestemmes i løpet av 1,5 time. Kvelden ble etterhvert skikkelig lang for den ultimate nøtte-eliten, men klokka 23:00 ble det endelig kåret en vinner! De tre superfinalistene bommet på. hhv. 0, 1 og 2 arter. Jørn Roger Gustad svarte riktig på alle i siste ekstrarunde, og kan med det smykke seg med den fantastiske førstepremien, en Swarovski EL-kikkert. Den kommer nok godt med når sjeldne fugler skal artsbestemmes i høstmørket. Vi gratulerer så mye!

Alle konkurransefuglene fra Vår Fuglefauna nummer 1-4 2008 finner du ved å klikke på emneordet nederst på siden. Se forøvrig alle bildene fra ekstrarundene (hold muspekeren over et bilde for å se hvilken art det er):

Hvitbrystlo
Det var dette bildet av hvitbrystlo som til slutt avgjorde hvem som vant Fotonøtta 2008. FOTO: Frode Falkenberg

Kommentarer til nyheten (2)