Hopp til hovedinnhold

Naturforvaltning:

Konferanse om fugleinfluensa

NOF er medarrangør av en konferanse om fugleinfluensa i Oslo 30. mars. Konferansen har samlet den ypperste ekspertisen innenfor ulike fagfelter på temaet fugleinfluensa, og vil definitivt være av stor interesse for NOF sine medlemmer!

Av Tomas Aarvak

Publisert 20.03.2006

Norsk Biologforening (BIO) arrangerer 30. mars en stor tverrfaglig konferanse og paneldebatt om fugleinfluensa ved Universitetet i Oslo i samarbeid med Senter for Utvikling og Miljø (SUM) ved Universitetet i Oslo. Medarrangører er Norsk Farmaceutisk Selskap, Den Norske Veterinærforening, Norges Farmaceutiske Forening og Norsk Ornitologisk Forening.

Konferansen samler Nordens fremste eksperter på fugleinfluensa, høyt profilerte representanter fra næringslivet, ansvarlige myndigheter, samt eksperter på risiko og meningsdannelse innen filosofi og samfunnsfag. Blant foredragsholderne er Peter Johan Schei, president for BirdLife International.

Konferansen vil gi en solid gjennomgang av de aller siste biologiske forskningsresultater om fugleinfluensa, samt søke å belyse noen av de mange samfunnsrelevante spørsmål som dette temaet aktualiserer: Er dette farlig? Hva er et influensavirus? Hva innebærer en pandemi? Skal vi være redde for å spise eller mate fugler? Skal vi holde oss unna katter og hunder?

Kan vi stole på det som står i avisene eller det myndighetene og ekspertene sier? Kort sagt: Hvordan formes våre oppfatninger av fugleinfluensa som risiko, og hvordan skal risiko formidles til befolkningen på en ansvarlig måte når vitenskapelig usikkerhet er tilstede.

Dette er noen av de spørsmålene som du helt sikker vil få mer utfyllende svar på dersom du kommer på konferansen 30. mars.

Paneldebatten foregår fra kl 19–21: Etter konferansen spisser vi debatten og gir publikum anledning til å stille spørsmål direkte til de ansvarlige myndigheter, forskere, leger, filosofer, historikere, industriledere, fugleeksperter og journalister. Tidligere leder i NOF, Alv Ottar Folkestad, vil representere NOF under paneldebatten på kvelden.

Det koster kr. 1400,- å delta på selve konferansen for NOF-medlemmer, mens paneldebatten på kvelden koster kun kr 100,-. Mer informasjon om konferansen finner du på www.bio.no.

Påmelding

Påmelding innen 25. mars 2006 til post@bio.no eller SUMs telefon 22858900. Andre henvendelser: Baard Johannessen, daglig leder BIO (mobil 93007045); Michael Hundeide, SUM (mobil 95167879); Morten Jødal, BIO (mobil 95843077).

NOF lanserer Vinteratlas og Ringmerkingsatlas på konferansen

NOF vil i forbindelse med konferansen lansere den rykende ferske VinterAtlasboka og Ringmerkingssentralen ved Stavanger Museum vil lansere bind 2 av Ringmerkingsatlaset før og under paneldebatten på kvelden. Lanseringen av Vinteratlasboka og Ringmerkingsatlas bind II foregår fra kl. 1730-1830 i Aud. 4 i Kristine Bonnevies Hus (Biobygget). Dette er gratis og åpent for alle. Under paneldebatten på kvelden blir bøkene i tillegg presentert i løpet av noen hektiske minutter. I tillegg blir det en bokstand i løpet av dagen.

Fugleinfluensa og pandemitrussel: Hysteri eller realitet? Epidemier i en globalisert verden.