Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen

Organisasjonen

Siste nytt

NOF logoNOFs årsmøte avholdt på Gardermoen (07.09.2020)

NOFs årsmøte ble avholdt ved Gardermoen lørdag 5. september, i en mer nedtonet form enn vanlig grunnet koronasituasjonen. Det deltok 32 medlemmer på årsmøtet. Merete Wiken Dees fikk fornyet tillit i valg til sentralstyret, mens Thorbjørn Aakre ble valgt som nytt styremedlem.

Les mer
MaghrebskjæreNy norsk navneliste over verdens fuglearter (02.09.2020)

Norsk navnekomité for fugl (NNKF) har oppdatert den norske fuglenavnlista – alle verdens fuglenavn på norsk. Navnene ligger nå ute på nettsiden vår. Siden forrige nettutgave som kom i 2017 er det en artstilvekst på 170 arter – lista teller nå 10 721 fuglearter. Mest skyldes økningen ny forskning innen systematikk.

Les mer
3-poeng Fotonøtta 2-2020Andre runde av Fotonøtta i 2020 (13.08.2020)

Første runde av Fotonøtta var for mange en fin start. Av 87 deltakere svarte 55 rett på begge nøttene. I årets andre runde har vi funnet fram til to arter som har snudd ryggen til fotografen, slik at sentrale kjennetegn skjules. Men kanskje løser du nøttene likevel?

Les mer
NOF logoVelkommen til NOFs årsmøte 2020 (21.07.2020)

NOFs sentralstyre har gleden av å invitere til årsmøte for Norsk Ornitologisk Forening ved Gardermoen 5. september. Arrangementet blir kortere enn vanlig, og det legges opp til et dagsmøte med gjennomføring av årsmøtet uten annet program.

Les mer
GråhodevipeOppdatert liste over fuglearter observert i Norge (19.05.2020)

Norgeslisten er nå oppdatert med alle godkjente funn frem til og med 2019. Tre nye arter og én ny underart ble lagt til listen i løpet av året. De tre nye artene fra 2019 var gråhodevipe, topplunde og taigafluesnapper. I tillegg ble de to første bekreftede funnene av østgulerle gjort i løpet av fjoråret.

Les mer
Lappspurv (foto: Terje Lislevand)Tid for å lete etter Årets fugl (19.05.2020)

Vi er inne i siste halvdel av mai, og en hel del lappspurv begynner nå å ankomme hekkeområdene. Selv om det mange steder er langt mer snø enn normalt, nærmer det seg nå tiden for å begynne å oppsøke noen av artens hekkeområder for å kartlegge dens utbredelse og forekomst.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Besøk våre fylkesavdelinger

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International