Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Bjørn Olav Tveit er tildelt prisen Årets Fossekall 2024

Styreleder Anne Sørensen i BirdLife Norge overrakte nylig prisen Årets Fossekall 2024 til Bjørn Olav Tveit. Årets Fossekall er en hederspris som deles ut årlig av BirdLife Norges sentralstyre.

Av Magne Myklebust

Publisert 13.06.2024

Prisen Årets Fossekall 2024 ble tildelt Bjørn Olav Tveit (f. 1970) for hans store innsats for BirdLife Norge gjennom flere tiår. Som naturvernkontakt er Bjørn Olav en stor ressurs for Asker og Bærum lokallag, og han har jobbet i mange år med å gjøre Fornebu fuglevennlig. Hans arbeid med våtmarksrestaurering på Fornebu er omfattende og har gitt resultater. Bjørn Olav er en fremragende skribent, og har flere bokutgivelser bak seg. Guide til Norges fugleliv og Kikk og bruk er blant disse. Han er en mye brukt foredragsholder, ikke minst om Kikk og bruk, som er en etisk guide for folk i naturen og fuglekikkere spesielt. Bjørn Olav har også gitt et betydelig bidrag til foreningens komitéarbeid gjennom en 15-årig innsats i Norsk Sjeldenhetskomité for fugl (NSKF).

Bjørn Olav sier til BirdLife Norge: «Dette var gjevt, ikke minst tatt i betraktning at alt jeg ifølge innstillingen har gjort for å fortjene prisen, har jeg gjort fordi jeg synes det er både givende og gøy. Så heretter skal jeg bare gjøre enda mer av det jeg synes er givende og gøy! Jeg ble mildt sagt overrasket da generalsekretæren ringte fra BirdLifes hovedkvarter og fortalte meg at jeg skulle bli tildelt Fossekall-prisen. Nå skjønner jeg nøyaktig hvordan Jon Fosse må ha følt det da de ringte fra Nobelkomiteen!

Tusen takk både til BirdLife sentralt og til de som tok initiativet til å nominere meg i Asker og Bærum lokallag. Det er en kombinasjon av klapp på skulderen og et realt spark bak til å holde frem som jeg stevner!»

Prisen er forbeholdt en enkeltperson – en ildsjel – som har gjort en særlig innsats for BirdLife Norge og/eller har bidratt med stor innsats som har skapt gode resultater innenfor fuglevern, rekruttering av nye medlemmer, overvåking, medieeksponering eller foreningsdrift. Prisstørrelsen er på kr 10 000 og gis i form av et gavekort fra Natur og Fritid AS. Prismottaker må være medlem av BirdLife Norge.

Bjørn Olav Tveit er Årets Fossekall 2024
Styreleder Anne Sørensen (t.v.) deler ut prisen Årets Fossekall 2024 til en glad Bjørn Olav Tveit. FOTO: Matilde Tveit & Espen Ramsli Fredriksen