Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Kom deg ut dagen på Herdla

Kom deg ut dagen arrangeres i regi av Den norske turistforening. Bergen lokallag hadde stand med ringmerking og quiz for barna.

Av Dag Gjerde

Publisert 07.09.2016

3. september var det "Kom deg ut dagen» på Herdla Fort. Herdla Fuglestasjon stilte mannsterkt opp med merking av fugl, quiz og testing av teleskop for små og store på programmet. Fine premier i form av fuglekasser, fuglebok, samt klistremerker som er like populært i dag som den dagen de ble oppfunnet. Utrolig nok ble det kanonvær og blå himmel. Litt utfordrende for nettfangsten, men å klage på været passer seg ikke i disse regnfulle tider. Som vanlig var dagen godt besøkt og rundt 1000 mennesker ble anslått. Herdla Fuglestasjon var som vanlig en populær post. 24 merkede fugler og 7 kontroller ble status for dagen. 

På tross av sol og vind i nettene ble 24 fugler ringmerket og sju kontrollert:Rødstrupe (7), svarttrost (2), Fuglekonge (3), Jernspurv (3), Løvsanger (4), gjerdesmett (2) samt en blåmeis, en bokfink og en spettmeis. Følgende ble kontrollert (én av hver): Toppmeis, løvmeis, rødstrupe, svarttrost, fuglekonge, jernspurv.

Arrangement ga en en god markedsføring av NOF.

Vinner av fuglequizen ble:

Christine Vindenes

Solåsen 34

5310 Hauglandshella

Premie på vei.

 

 

Herdla fuglestasjon
FOTO: Dag Gjerde
Ringmerking
FOTO: Dag Gjerde