Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Månedens bilde og funn mars 2018

Fotokonkurransen forsetter og her kommer vinnerbildet for mars. Månedens funn er også plukket ut, en svartstrupetrost hann som hadde tilhold på en foringsplass i Os kommune i siste halvdel av måneden.

Av NOF Bergen lokallag

Publisert 23.05.2018

Månedens bilde for mars er tatt av Leif Inge Åstveit ved Myrdal. Fotografen forteller at et par med haukugler har holdt til her hele vinteren som igjen har gitt mange fine fotomuligheter. Bilde er tatt med fjernutløser med en utlagt mus som åte. Et action bilde av de sjeldne. Som bildet viser trives haukuglene like godt i hytte terreng som i mer øde områder, så lenge mat tilgangen er god.  

Siden invasjonen av haukugler startet for et drøyt år siden har vi mottatt en rekke bilder av arten, men dette bilde er nok det beste hittil.

Vi gratulerer Lefi Inge med månedens bilde for mars. Krus med «årets fugl» Tjeld er snart på vei.

Månedens funn i mars ble en svartstrupetrost hann som hadde tilhold på foringen til Arild Lyssand, Heien 29, Os i perioden 18-25/3.  Dette er kun 4. funn av arten i Hordaland. De øvrige funnene er 1 ind 9/11 2013 Harkestad, Øygarden, 1 ind 26/1-28/2 2014 Lønborglien, Bergen og 1 ind 25-26/12 2014 Ytre Midtun, Bergen.

 

Haukugle
FOTO: Leif Inge Åstveit