Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Månedens bilde og funn mai 2018

Da er månedens vinnerbilde for mai 2018 klart! Helge Søgnebotten stakk av med seieren. Månedens funn var selvsagt den hypersjeldne middelhavssteinskvetten som ble sett i Masfjorden.

Av NOF Bergen lokallag

Publisert 17.06.2018

Helge Søgnebotten stikker av med månedens bilde for mai, et klassisk portrett av en storskarv i hekkedrakt. Den hvite lårflekken kan så vidt skimtes under vingen. Selv om dette er et yndet foto motiv er det ikke ofte juryen ser et bilde av slik kvalitet som vinnerbildet. Perfekt lys og skarphet. Bilde er tatt i Bergen hvor det finnes mange av disse markørene som blir fine rasteplasser for bla. storskarven. Vi gratulerer Helge Søgnebotn med vinnerbildet.

Månedens funn i mai ble middelhavssteinskvett, Byrkjevågen, Masfjorden. Fuglen ble funnet av Willy Borge om kvelden 10/5. Heldigvis skjønte han at dette ikke var noen vanlig fugl og la bilder ut på ut på facebook. En av vennene hans i Trøndelag skjønte hva det var og varslet NOF i Trondheim, som deretter varslet Frode Falkenberg. Han la den ut på Band seint den 11/5. Tidlig om morgenen den 12. var 7 håpefulle bergensere på plass. Heldigvis var fuglen på plass, og viste seg fint frem. Desverre forsvant den relativt fort, så alle tilreisende fra fjærn og nær fikk ikke sett den. Utrolig nok var den på plass igjen neste morgen, men ble ikke sett etter det.

Dette er kun 6. funn av arten i Norge, og 1. funn av den østlige underarten.    

 

 

Middelhavssteinskvett i Masfjorden

Storskarv
FOTO: Helge Søgnebotten