Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Et ugleliv - OPPDATERT

Herdla museum og NOF Bergen lokallag inviterer til foredragskveld og åpning av utstillingen "Uglesett". Tirsdag 12. februar kl 18:00 åpner museet dørene for alle som er fascinert av ugler. Vi har invitert Zoologen Roar Solheim til å fortelle oss om uglenes fascinerende og mystiske verden. Foredraget starter kl. 19:00

Av Lars Ågren, leder NOF Bergen lokallag

Publisert 08.02.2019

Bli med inn i uglenes fascinerende verden! Zoologen Roar Solheim har arbeidet med ugler i en mannsalder, og har vært så heldig å kunne følge alle de ti artene som finnes i Norge. Fra de første møtene med den lille spurveugla til de seneste årenes utrolige opplevelser med lappugla har han levd et riktig «ugleliv».

Program

18:00 Åpen kafe, sosialt samvær

19:00 Velkommen ved Leder NOF Hordaland

- Hagefugltellingen 2019 - Ornitolog Frode Falkenberg

- Utstillingsarkitekt Geir Selbjørnsen forteller om idekonseptet bak utstillingen

- Et ugleliv ved Zoolog Roar Solheim

Etter foredragene blir det anledning til å besøke utstillingen

Opphenging av uglekasser var starten som bragte uglene inn i hans liv, og uglekasser er fremdeles den enkleste veien til å komme i kontakt med uglene. Ved hjelp av satellittsendere har han sammen med kollegaer avdekket snøuglenes fantastiske trekkveier. Siden sist sommer har ni lappugler hatt slike sendere i Hedmark. Nå viser de hva lappuglene foretar seg når det blir færre mus å jakte på. Se hvilke fantastiske reiser disse fuglene legger ut på, alt i jakten på smågnagere. For det er musene som er nøkkelen til å forstå mye av det uglene foretar seg. Finnes det mus, finnes det som regel også ugler i nærheten. I kveld kommer de til Herdla!

Kaféen åpner kl 18:00 Velkommen til en hyggelig prat før foredraget kl 19:00

Følg med på Herdla museum facebook side.

 

Satelittmerket lappugle
FOTO: Roar Solheim