Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Månedens bilde og funn desember 2018

Vinner av årets siste bilde er kåret! Følg med på nettsiden, snart får du mulighet til å stemme på årets bilde.

Av NOF Bergen lokallag

Publisert 31.01.2019

Vinneren av siste «månedens bilde» for 2018, ble Øystein Bjørkelund med et flott bilde av en jaktende spurvehauk. Det er sjelden juryen får slike action blinkskudd av denne kvaliteten. Fotografen forteller at bildet er tatt ved hytten i Bu/Hardanger.

Vi gratulerer Øystein med vinnerbildet! Krus med motiv av tjeld som var  «årets fugl» i 2018  er på vei. 

Det som nå gjenstår er å kåre "Årets bilde» for 2018, informasjon kommer når avstemning er klart. Takk til alle som har bidratt med bilder i året som har gått!

I skrivende stund blir det ikke årets bilde i 2019. Interessen er dessverre fallende og få bilder blir sendt inn til vurdering. 

Månedens funn i desember ble en hubro som holdt til i Nygårdsparken den 28. Fuglen ble funnet sittende i et tre av Jan Kenneth Nilsen. Den var da allerede oppdaget av parkens lokale kråker, som mobbet den. Dette er andre gang hubro blir sett i Nygårdsparken, den første var 30/12 2001. Trolig er det mattilgangen som får en hubro til å trekke helt inn i byen. Det mangler jo ikke på mat i parken! Normalt finner vi hubro i åpent kystlandskap som i Øygarden og på Sotra.

    


    

 

Spurvehauk
FOTO: Øystein Bjørkelund