Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

BirdLife Hordaland på Arboretets dag

Det er en årelang tradisjon at medlemmer i lokallaget i Bergen deltar med stand på Arboretets dag og i år var intet unntak. Det eneste nye var at de trofaste bidragsyterne i år var opptatt alle mann, så vi måtte tromme sammen et nytt mannskap til årets tilstelning.

Av Michael Fredriksen

Publisert 08.06.2023

Rammen rundt arrangementet kunne vel ikke vært bedre med sol fra skyfri himmel. Utvilsom årets varmeste dag gjorde at tilstrømming var formidabel. BirdLife Hordaland var en av hele 24 deltagere så det var mye for de besøkende å både se på og ta del i.

Vi rigget et par nett for anledningen og Anders Heien hadde snekret sammen en Quiz for både store og små. Her var avbildet noen av våre vanligste arter. Under hver art var bokstavene stokket omkring slik at fuglenavnene var feil, men alle bokstavene var til stede. Vi hadde med rundt 150 ark og trodde det skulle holde til alle. I tillegg til mye blader, brosjyrer, klistremerker, samt 40 byggesett med fuglekasser som premie. Litt sjokolade og miljøvennlige ballonger til de minste var også populært.

Det ble en travel økt for alle mann! Her gikk det unna på både quiz, fuglekasser, blader og alt vi hadde tilgjengelig. Returen ble stort sett tomme kartonger og en velfylt boss sekk.

Fangsten ble beskjedne 5 fugler merket, men populært for alle som var innom akkurat i de øyeblikkene. For mye sol i nettene denne dagen, men vi kan jo ikke klage på været når sommeren omsider banket på døren.

Deltagere fra Birdlife i år var Jørn Opsal, Terje Hansen, Øyvind Rulnes og undertegnede.

 

Arboretets dag 2023
FOTO: Michael Fredriksen
Arboretets dag
FOTO: Michael Fredriksen