Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

«Uten fugler blir ikke livet det samme» – en boksamtale med Martin Eggen

Martin Eggen er naturvernrådgiver i BirdLife Norge og forfatter av den ferske boka «Uten fugler blir ikke livet det samme», som har høstet rosende kritikker over hele landet. Denne kvelden tar vi for oss de dramatiske endringene som har skjedd i fuglefaunaen gjennom det siste århundret. Martin forteller oss hvordan vi kan bidra til å hjelpe våre fjærkledde venner i en vanskelig tid, og på den måten også hjelpe oss selv.

Av BirdLife Bergen

Publisert 24.10.2023

I boka skriver Martin om de pågående endringene i den norske fuglefaunaen, og hva som forårsaker disse. Martin viser oss på en forståelig og overbevisende måte hvordan fuglenes tilbakegang er tett knyttet til klodens klima- og naturproblemer, og hvorfor dette også er et problem for norske fuglearter, og for oss selv som mennesker. Denne kvelden er viet til fuglene og deres utfordringer, og hvordan vi kan bidra til å hjelpe våre fjærkledde venner i en vanskelig tid. Kvelden innledes av førsteamanuensis Terje Lislevand ved Universitetsmuseet i Bergen, som er fugleforsker og medlem av den norske rødlistekomitéen for fugler. Deretter blir det boksamtale med Martin Eggen, ledet av journalist Torill Sommerfelt Ervik. Det blir også anledning for å komme med spørsmål fra publikum. Etter samtalen blir det boksalg og -signering, og mulighet for å kjøpe kaffe og boller fra Godt Brød. Til slutt viser Terje Lislevand oss rundt i Universitetsmuseets flotte fugleutstilling.

Sted: Naturhistorisk museum

Dato og tidspunkt: 6.11.23 kl 18:30-20:30

 

Arrangementet er gratis, men krever egen billett. OBS: Begrenset antall billetter!

Martin Eggen
Kom og hør på Martin Eggen fortelle oss om hvordan vi kan bidra til å hjelpe våre fjærkledde venner på Naturhistorisk museum i Bergen, 6. november 2023, klokka 18:30-20:30 FOTO: Martin Eggen