Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Årsmøte og påmelding

18.-20. juni er det årsmøte i NOF Hordaland på Finse forskningssenter. Tidspunktet for møtet er midt i høysesongen for spillende vadefugler, så det burde være muligheter for noen godbiter i løpet av helga.

Av NOF Hordaland

Publisert 21.05.2010

Vi vil med dette invitere til årsmøte helg i NOF Hordaland. I år reiser vi til Bergensbanens høyestliggende stasjon og holder hus på konferansesenteret til Finse forskningstasjon. Konferansesenteret har moderne konferanserom med både prosjektør og internett. Det er 44 sengeplasser fordelt på 16 rom samt bad- og dusjmuligheter. Ta med egen sovepose eller sengetøy. Skulle man glemme sengetøy er det mulig å leie sengetøy for 75 kroner. Selve overnattingen koster 100 per natt.

Eneste mulige transport til Finse er tog. Vi anbefaler å ta toget som går 15:58 fra Bergen (17:10 fra Voss). Ankomst Finse er da beregnet til 18:15. Fra togstasjonen er det en gårtur på ca. to km langs rallarveien før vi ankommer forskningstasjonen. Retur fra Finse på søndag blir nok for flertallet med toget som går 15:26.

Mat må vi bære inn men vi ordner felles innkjøp og fordeler bæringen på togstasjonen. Kostnaden for mat hele helgen vil være på ca 200 kroner per person.

Tidspunktet for årsmøtet burde være midt i høysesongen for spillende vadere. Finsefetene som bare ligger noen hundre meter fra forskningstasjonen er en regelmessig hekkelokalitet for flere par med temmincksniper. Det bør og være mulig å få med seg fugler som fjæreplytt, boltit, fjellerke, blåstrupe og lappspurv. Området rundt togstasjonen har ved flere anledninger hatt syngende svartrødstjert. Siste gang er så lenge siden som i mai 2002.

Vi håper på at flere benytter denne anledningen til å oppleve den unike fuglefaunaen og naturen på Finse denne halge. Det sosiale ornitologiske samværet vil som alltid være av ypperste kvalitet.

Siste observasjoner fra Finse

Finse
Finse forskningsstasjon (midt i bildet), Hardangerjøkulen (bak) og Finsefetene (til venstre). FOTO: Frode Falkenberg
Boltit
Boltit er en av artene vi håper å finne i løpet av årsmøtehelga. Denne hannen ligger på reir en liten kilometer fra Forskningsstasjonen. FOTO: Frode Falkenberg

Kommentarer til nyheten (1)