Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

BirdLife Nordland

Siste nytt

Kvartbekkasin 19.05.2024

Fugler på Vestvågøy i 2023

Fugleåret 2023 på Vestvågøy gav ingen nye fuglearter for kommunen, ei heller ble det sett nye arter på Gimsøya. Men mange fine observasjoner ble gjort, og antall vadere som besøkte oss på høsttrekket var blant det høyeste på mange år. Som vanlig har Harald Våge laget en oppsummerende rapport.

Les hele saken
Svarthvit 19.04.2024

Svarthvit fluesnapper og andre venner: Afrika i en liten kasse

Alt skal skje i mai. Fugler kommer flyvende inn fra store deler av verden. I løpet av uker skal reir bygges, egg legges, unger mates og stelles. Noen har forberedt dette i månedsvis: De som henger opp fuglekasser! Få ting er mer belønnende enn å få leieboere i fuglekassa. Les Martin Eggens tekst om akkurat det.

Les hele saken
fiskemåke 08.04.2024

Nå blir det naturplan i Flakstad!

Mange kommuner lager såkalte kommunedelplaner for naturmangfold. Det er et redskap som er spesielt viktig for kommunal arealplanlegging, men en slik plan er også en status på kunnskapsgrunnlag og bør inneholde strategier for helt konkrete tiltak utover arbeidet med arealplanen. BirdLife Lofoten mener det er gjort en god jobb i Flakstad, men mye gjenstår før fugle- og dyreliv er godt beskyttet.

Les hele saken
Fjellvåk 05.04.2024

Turer og arrangement BirdLife Lofoten 2024

BirdLife Lofoten har en rekke turer og arrangementer også i 2024. Du kan starte å pusse kikkerten, smøre skoene og finne frem ryggsekken allerede nå! Vi er spente på turene og fuglene vi skal oppleve, og håper du vil være med ut på tur.

Les hele saken
Bakkabryggga 01.04.2024

Velkommen til årsmøte i Birdlife Nordland

Årets BirdLife-treff blir 31 .mai til 2. juni, med base Engasjyen. Det er lokallaget i Rana som står som arrangør og årsmøtet blir avholdt på den nyoppussede Bakkabrygga. Det blir lagt opp til spennende fugleturer så hold av datoene, dette vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken
siland 31.03.2024

Statsforvalteren sier nei til landbasert oppdrett på Verholmen

Verholmen i Meløy kommune er et unikt stykke kystnatur på Helgeland. I serien Oppsynsmannen på NRK viste BirdLife Norges lokallag i Sør-Salten frem øya der landbasert oppdrett har vært planlagt. BirdLife Norge har jobbet mot prosjektet i flere år. Nylig ble det kjent at Statsforvalteren i Nordland ikke gir utslippstillatelse til det omstridte prosjektet.

Les hele saken

Nyhetsarkiv