Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

Program for NOF Nordland-treff 2017

Helga 2- 4 juni treffes vi på Rognan Fjordcamp som ligger rett ved Skansenøyra på Rognan. Mange fugleinteresserte legger turen innom Rognan i håp om å se arter som stjertmeis, skogsnipe, dvergspett og flere uglearter.

Publisert 11.05.2017

Bodø lokallag er arrangør for årets treff. Påmelding til lokallagsleder Thor Edgar Kristiansen, thor-ek@online.no

Overnatting og reise

Hver enkelt deltaker/lokallag bestiller. Les mer og bestill overnatting på nettsidene til Rognan fjordcamp.

Togstasjonen på Rognan ligger ca 15 minutters effektiv spasertur unna campingplassen, men distraksjoner må påregnes, blant annet blir det innimellom sett kjernebitere like i nærheten av stasjonen.

Program for helga:

Fredag:

Vi møtes på fjordcampen til hyggelig samvær. Vi tar en tur til Skansenøyra som ligger kun noen meter fra fjordcampen, og sjekker fuglelivet der. Stedet er kjent for sitt rike fugleliv med flere hekkende arter. Er vi heldige kan vi se praktærfugl som har hatt tilhold hele året på Skansenøyra. Les mer om Skansenøyra naturreservat

Lørdag:

10.00: Vi besøker Fiskvågvatnet naturreservat, som ligger nært Rognan sentrum. Fiskvågvatnet har et stort artsmangfold derav flere hekkende horndykkere. Vi tar en tur innom lia over vatnet der flere varmekjære arter hekker. Les mer om Fiskvågvatnet naturreservat og Fiskvågflåget naturreservat.

15.00: Vi drar til Fratelli i Rognan sentrum og spiser lunsj/middag.

18.00: Årsmøte for NOF Nordland i lokalene til fotballklubben. Lokalene ligger ca 50 meter fra campingplassen. Etter årsmøte blir det Quiz med flotte premier :)

Søndag:

09.00: Vi drar noen kilometer mot Fauske, og tar av til Botn. Det er frodig skogsterreng og gjengroende kulturmark rundt Botnvassdraget, munk og gulsanger er blant hekkefuglene i området. Deretter drar vi til Evenesdal som er kjent for sitt store biologiske mangfold, men kanskje mest kjent i fuglekretser som stedet der en hortulan kunne ses noen dager sommeren 2015.

Årstreffet avsluttes ca klokken 12.00.

 

Vel møtt på Rognan!

Dobbeltbekkasin
Dobbeltbekkasin starter leik i tiden vi har årstreffet. FOTO: Thor Edgar Kristiansen