Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

NOF Nordland-treff 2017 med oppdaterte årsmøtepapirer

I pinsehelga var NOF Nordland samlet til treff, og med såpass få deltakere at alle fikk plass i den største av campinghyttene fredag kveld. Fuglepraten satt løst, med tvilsomme historier om hva den ene hadde sett og den andre hadde missa med knappest mulig margin, og med mer eller mindre realistiske forhåpninger om hva vi kunne få øye på i løpet av helga. For eksempel ble østsangerlyder spilt på full styrke i plenum...

Publisert 19.06.2017

Toppdykkeren som hadde hatt uregelmessige gjesteopptredener på Skansenøyra viste seg fra sin mest samarbeidsvillige side store deler av helga. Den hadde kjempefin sommerdrakt og lå gjerne og duppa rett utfor landet sammen med sin lille horndykker-gjeng, særlig tidlig om morran før fritidsbåtskipperne hadde våknet. Praktærfuglen som har holdt til på Skansøyra mange somre på rad var også til stede, og det var en del vadefugler å se, blant annet ganske mange temminksniper.

På Fiskvågvatnet var det neeeesten plass til alle mann samtidig i fugletårnet. Horndykkerne lå som juletrepynt strødd utover vatnet, og en grønnstilk spankulerte forbi på nesten uanstendig nært hold. Det var allerede grodd opp nokså mye siv, og tro det eller ei men når sivet er høyt nok går det an å forveksle akterspeilet på en brunnakke med et par skogsniper (ikke le! De er ganske mørke begge to…). Etter mye strev fikk alle sett skogsnipene ganske godt - eller i hvert fall den ene av dem.

Fiskvågflåget hadde masse fin skog, og vi hørte ganske mange fugler. Men var vi ikke på litt feil sted for å lytte etter potensielle bøksangere? Vi hørte nå i hvert fall ingen. Men vi drakk kaffe i sola og det var nå fint det også. Det ville antagelig vært enda finere med en bøksanger eller to til kaffen.

Vintererlene som kort tid tidligere hadde blitt sett ved Nerauran viste seg å være fraværende denne dagen, men det dukket opp et par flaggspett som var årets første for mange. Et kull merkeklare ravneunger ble sett høyt oppe i et flåg et stykke unna, men de forble umerket til tross for mange gode forslag angående hvem som burde klatre opp og hente dem. En kjapp tur retning Brenne utartet først med boltit på nokså langt hold og så med middag på den lokalt verdensberømte buffeten på Nordnes camping.

Årsmøtet var raskt overstått og med rørende enstemmighet i omtrent alle saker. Rana lokallag får oppdraget med å arrangere neste års NOF Nordland-treff. For øvrig viser vi til referat og øvrige årsmøtepapirer (vedlagt nederst).

Lørdagens potensielle høydepunkt var dobbeltbekkasinleik i Evenesdal. Dit er det forholdsvis langt slik ting vanligvis er i Nordland, men til gjengjeld overraskende nyasfaltert. Det var bra med snø høyest oppe i dalen, og småflokker med heilo var mange steder å se. En spillende orrfugl som ble halvhjertet jaktet på av en rev var kveldens mest minneverdige – ingen dobbeltbekkasiner altså, men alltid godt å ha noe til gode.

Søndag fikk vi innvilget en times avspasering i forhold til oppsatt program, og var dermed nokså uthvilte da vi ankom Botn. Herfra spaserte vi i naturskjønne omgivelser retning Knallerdalen. Turen blir nok husket mer for flott natur og godt selskap enn for oppsiktsvekkende fugleopplevelser, men flere av de lokale gråfluesnapperne holdt oss med selskap under formiddagskaffen.

Østsangerne glimret for øvrig med sitt fravær hele helga, men vi har god tro på at de dukker opp neste år i Rana.

 

Saksliste til årsmøtet 2017

Referat

Revidert regnskap

Årsmelding 2016/17

Vedtekter

 

Praktærfugl
En praktærfugl - kanskje til og med akkurat denne - har holdt til ved Skansøyra til og fra i årevis. Tidligere i år hadde den selskap av flere andre praktærfugler. FOTO: Atle Ivar Olsen