Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

NOF Nordland-treff og årsmøte i Rana 1-3. juni

Her kommer endelig litt mer detaljer om årets treff, som arrangeres av Rana lokallag.

Publisert 12.05.2018

Turprogram for årsmøtehelga:

Fredag

Engasjyen kl. 18, forhåpentligvis vil amerikasvartanda ennå være til stede.

Lørdag

Avreise fra Bechs 08:30.
Vi gjør en runde i privatbiler med besøk til et svartspettreir og en foringsplass hvor vi håper lavskrike vil vise seg, videre via Skonseng og Røssvoll til Røvassdalen, Langvassgrenda og Glomådeltaet landskapsvernområde.
Vi bringer med oss brødmat for enkel lunsj i felt (eller deltakerne kan ordne med egen niste, om de ønsker).
Tilbake på Bimbo ca. 15:30 for middag (bekostes av hver enkelt). Dagens meny bestemmes fredag formiddag, men har også a la carte.
Formelt årsmøte 17-19, på Bimbo.
Kl. 19 foredrag -"Vekke naturinteresse i en verden med så mye annet spennende" med Benny Sætermo, fagleder natur ved Besøkssenter Nasjonalpark Nordland.
Etter foredraget blir det en aldri så liten konkurranse med rent fuglefoks, og deretter sosialt samvær og god stemning utover kvelden.

Søndag

En mindre ekskursjon, detaljer ikke helt avklart.

Påmelding

Av hensyn til bestilling av møtelokale og felles middag ber vi om at deltakerne gir beskjed til Rana lokallag ved Per Ole Syvertsen (posy@helgelandmuseum.no) når de har gjort sin booking. Beskjeden må inneholde antall deltakere, hvor mange av disse som skal delta på felles middag på lørdag, og eventuelle allergier som er relevante i den forbindelse. Det er også kjekt for komiteen å vite hvor mange som har med seg bil.

Overnatting

Vi anbefaler at deltakerne bestiller rom på Bechs Hotell og Camping på Nergruben (Hammerveien 10).

Priser på Bechs:
Dobbeltrom kr. 850 pr. natt (to separate senger)
Leilighet kr. 1500 pr. natt (tre senger/sovesofa)
Bobil kr. 255 / telt kr. 210

Vi har reservert et begrenset antall rom og leiligheter her fram til 25. mai. Booking sendes på e-post til mo.camping@gmail.com; oppgi at bestillingen gjelder NOF.

For de som måtte ønske et rimeligere alternativ enn dette er Røssvoll Camping en mulighet; ligger ved krysset E6/avkjøring mot Mo i Rana lufthavn Røssvoll ca. 8 km nord for Bimbo (Saltfjellveien 436). Booking på else.sperstad@online.no eller telefon 458 12 112. Hyttene her koster kr. 800 pr. natt (to køyesenger, altså fire sengeplasser, i felles rom). Vi har ikke reservert noe her.

Det er også noen få rom for utleie på Bimbo veikro, der årsmøtet skal holdes (enkeltrom kr. 750, dobbeltrom kr. 995; prisene inkluderer frokost). Ellers er det flere hoteller i sentrum av Mo Rana, ca. 4 km fra Bimbo: Scandic Meyergården (byens storstue), Comfort Hotel Ole Tobias, Clarion Collection Hotel Helma og Mo Hotell & Gjestegaard for å nevne noen.

Felles middag

Vi legger opp til felles middag på Bimbo lørdag. Bimbo er innen gang­avstand (2 km) fra Bechs hotell og camping, med mulighet for å følge turveien langs elva Tverråga den siste strekningen.

Vi har tilbud om servering fra Bimbo (under). Alternativt kan hver og en bestille det selv ønsker ut fra stedets aktuelle meny. Se ellers Bimbos nettside.

Tilbud fra Bimbo:
Røkt svinekam m/tilbehør (kr. 220,-), stekt kveite med tilbehør (kr. 199,-) Dessert kan også ordnes. Alle rettigheter.

Årsmøte

Det formelle årsmøtet med etterfølgende sosialt program holdes i møterommet til Bimbo veikro på Selfors, som ligger like i veikanten til E6 (Saltfjellveien 34), på ettermiddagen lørdag 2. juni. Klokkeslett er ikke fastsatt. Etter at formalitetene er unnagjort legges det opp til sosialt samvær på stedet med foredrag og konkurranse. Detaljer om dette følger i uke 21 eller tidlig i uke 22.

Turprogram

Bechs ligger i et fint nærturområde, med turveien langs elva Tverråga like ved. I tillegg til dette har vi følgende planer for helga, selv om detaljer som hvor når vil avhenge av den dagsaktuelle situasjonen:

Svartspett – vi har lokalisert to reir innen kort kjøredistanse fra Mo i Rana, så mulighetene for å få med seg denne arten bør være gode.

Lavskrike – det er anlagt to foringsplasser i terreng hvor arten er nylig observert, og vi håper (men kan ikke garantere) at disse vil gi muligheter for å oppleve denne for mange ettertraktede kråkefuglen.

Det planlegges en lengre dagstur til Røvassdalen og Glomådeltaet landskaps­vernområde. Den ene av de nevnte foringsplassene ligger langs denne ruta.

Engasjyen naturreservat på Ytteren og andre lokaliteter langs Ranfjorden er også aktuelle og lett overkommelige turmål. Vi lar dagsaktuell informasjon avgjøre hva som inkluderes.

For alle turene er vi avhengige av at det er tilstrekkelig med privatbiler tilgjengelig.

Praktisk rundt treffet

Vi regner med at de fleste vil ankomme fredag ettermiddag/kveld. Det kan være aktuelt å avlegge svartspettene et besøk allerede denne kvelden.

Butikker finnes både på Selfors og Røssvoll, og på Selfors er en bensinstasjon nærmeste nabo til Bimbo.

 

Brilleand
Denne brilleanda var i nærheten av Mo forrige uke. Det er vel tvilsomt om den holder seg i området fram til årsmøtet, men tør du virkelig ta sjansen? FOTO: Atle Ivar Olsen