Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Årsmøtet i NOF avd. Nordland på Røst - sikre deg plass nå!
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Årsmøtet i NOF avd. Nordland på Røst - sikre deg plass nå!

Av NOF avd. Nordland (25.05.2020)

Nå er det på tide å bestille overnatting til årets NOF Nordland-treff/årsmøte, som blir på Røst helga 14.-16. august. Vi har vært i kontakt med flere overnattingssteder, og det er nødvendig at du bestiller overnatting allerede nå. Vi gleder oss til å oppleve Røst!

Røst

Røstlandet byr på mange fine muligheter til fuglekikking, og begynnelsen av juni er en topp tid å besøke øya på. Da er alle hekkefuglene på plass, samtidig som nye trekkfugler stadig dukker opp. Røstlandet (bildet) er nesten helt flat, men vi skal også besøke fuglefjellene som stikker opp av havet i sør. (Opphavsrett: Jon Olav Larsen) Større bilde

Svømmesnipe

Svømmesnipe er en av mange spennende vadefugler du kan se på Røst. De hekker i små dammer ute i våtmarka. Kanskje er noen fortsatt på Røst i august. (Opphavsrett: Frode Falkenberg) Større bilde

Lunde

Lundene på Røst har blitt færre, men fortsatt hekker det over 700.000 individer! (Opphavsrett: Håvard Eggen) Større bilde

I midten av august er mange av de faste hekkefuglene fortsatt på plass på Røst, samtidig som mange fugler besøker øya. Vi planlegger også å tilby båt og/eller RIB-tur ut på havet og fuglefjellene.

Dessuten skal vi legge planer for et enda mer slagkraftig NOF, slik at vi ytterligere kan øke folk kunnskap om fugler og engasjement for fuglevern.  Håper du blir med - dette er åpent for alle NOFs medlemmer i Nordland.

Er du ennå ikke medlem melder du deg inn her!

Praktisk informasjon

Det er NOF Lofoten lokallag som er vertskap for årets samling. Det legges ikke opp til noen påmelding, med et unntak: Båt/Rib-tur til som er planlagt lørdag og felles middag lørdag. Ta kontakt med Martine og Martin i Lofoten lokallag innen 1. august.

NB:

Oppdatering 4. juli: Felles båt-og ribtur er full-booket. Dere kan bestille dere egen Rib-tur, f.eks. søndag, ta kontakt med Røst Rib. Har dere egen båt, eller ønsker å leie egen båt, f.eks. ved Utrøst havn, er det selvsagt mulig å henge med på turen ut lørdag kl. 17. 

Påmelding Båt/Rib-tur:

Påmelding middag lørdag (reservasjon av bord):

Overnatting

 Du bestiller overnatting selv eller i samarbeid med ditt lokallag. Siden årsmøtet og det sosiale skal foregå på Tyvøya helt sør på øya, anbefaler vi følgende overnattingssteder.

 • Utrøst havn ved Steinar Greger
  Vi har avtalt en pris på 500,- per pers for overnatting her, inkl. sengklær og håndduk. Utrøst havn har flere overnattingssteder i nærheten av hotellet. Bestill på e-mail: sjgreger@johngreger.no Telefon: 926 85 601. 
 • Havly
  Enkeltrom: 800,-
  Dobbelrom koster 1200,.
 • Røst Bryggehotell ligger omtrent 250 meter fra fergeleiet.
  Enkeltrom: 1090,-
  Dobbeltrom 1460,-
  I tillegg har de 2 leiligheter, med to soverom for 2950,-, og en leilighet med enkel standard for 1800,-. Hvis vi blir mer enn 10 personer får vi 10% rabatt på hotellrom, 980,- for enkeltrom og 1315 for dobbeltrom.

Det er imidlertid mange alternativer, se f.eks. Kaikanten. 

Hva skjer på Røst?

Årsmøtet blir lørdag 15. august klokken 13.00. Alle medlemmer som har oppgitt telefonnummer vil motta en sms som annonsering av årsmøtet. Når årsmøtepapirene blir klare sender vi ut lenke på epost.

Programmet er ennå ikke spikret, men foruten båt/rib-turen (lørdag kl. 17) og felles middag (lørdag etter årsmøtet i forkant av båttur) vil det bli en kort presentasjon av fuglelivet på Røst og informasjon om registeringsverktøyet www.artsobservasjoner.no ved Steve Baines. Dette i forbindelse med årsmøtet.  

Søndag vil vi besøke det det verdenskjente Røstlandet naturreservat, du kan lese mer om det på Miljøstatus.no  Vi vil også få anledning til å besøke fuglehytta til Steve Baines, der vi kan nyte utsikten over havet og beskue eventuelle sjøfugler som trekker forbi. 

Ankomst Røst

Det er mulig å komme seg til Røst med fly. Se https://www.wideroe.no/

Du kan også nå Røst med ferje: https://www.torghatten-nord.no/