Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Årsmøtet i NOF avd. Nordland på Røst - sikre deg plass nå!
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Årsmøtet i NOF avd. Nordland på Røst - sikre deg plass nå!

Av NOF avd. Nordland (10.03.2020)

Nå er det på tide å bestille overnatting til årets NOF Nordland-treff/årsmøte, som blir på Røst helga 5-7. juni. Vi har vært i kontakt med flere overnattingssteder, og det er nødvendig at du bestiller overnatting allerede nå. Vi gleder oss til å oppleve Røst!

Røst

Røstlandet byr på mange fine muligheter til fuglekikking, og begynnelsen av juni er en topp tid å besøke øya på. Da er alle hekkefuglene på plass, samtidig som nye trekkfugler stadig dukker opp. Røstlandet (bildet) er nesten helt flat, men vi skal også besøke fuglefjellene som stikker opp av havet i sør. (Opphavsrett: Jon Olav Larsen) Større bilde

Svømmesnipe

Svømmesnipe er en av mange spennende vadefugler du kan se på Røst. De hekker i små dammer ute i våtmarka. (Opphavsrett: Frode Falkenberg) Større bilde

Lunde

Lundene på Røst har blitt færre, men noen skal vi klare å få sett - fortsatt hekker det over 700.000 individer! (Opphavsrett: Håvard Eggen) Større bilde

KORONA-VIRUS: NOF vurderer fortløpende om årsmøtet skal avholdes som planlagt. 
Se frister for bestilling og avbestilling under. 

Dette kan bli en legendarisk helg - fuglefjellene og våtmarkene på Røst i begynnelsen av juni er fantastiske. Arter som svømmesnipe, tyvjo og lunde er forventet - i tillegg til det uventete. Dessuten skal vi legge planer for et enda mer slagkraftig NOF, slik at vi ytterligere kan øke folk kunnskap om fugler og engasjement for fuglevern.  Håper du blir med - dette er åpent for alle NOFs medlemmer i Nordland.

Er du ennå ikke medlem melder du deg inn her!

Praktisk informasjon

Det er NOF Lofoten lokallag som er vertskap for årets samling. Det legges ikke opp til noen påmelding, med to unntak: Rib-tur til fuglefjellene som er planlagt lørdag og felles middag lørdag kveld. Ta kontakt med Martine og Martin i Lofoten lokallag innen 1. mai.

Påmelding Rib-tur:

Pris per person: 600,- 

Påmelding middag lørdag (reservasjon av bord):

Overnatting

 Du bestiller overnatting selv eller i samarbeid med ditt lokallag. Siden årsmøtet og det sosiale skal foregå på Tyvøya helt sør på øya, anbefaler vi følgende overnattingssteder.

  • Røst Bryggehotell ligger omtrent 250 meter fra fergeleiet.
    Helgen 5.-7. juni har de pr. medio mars 10 ledige rom på hotellet. 

Enkeltrom: 1090,-
Dobbeltrom 1460,-

I tillegg har de 2 leiligheter, med to soverom for 2950,-, og en leilighet med enkel standard for 1800,-.

Hvis vi blir mer enn 10 personer får vi 10% rabatt på hotellrom, 980,- for enkeltrom og 1315 for dobbeltrom.

Røst bryggehotell opplyser at avbestillingsfristen er satt til 1.mai. 

  • Utrøst havn ved Steinar Greger
    Vi har avtalt en pris på 500,- per pers for overnatting her, inkl. sengklær og håndduk. Utrøst havn har flere overnattingssteder i nærheten av hotellet. Telefon: 926 85 601. Husk å spørre om avbestillingsfrist. 

Det er imidlertid mange alternativer, blant annet ligger Fiskarheimen Havly i samme området.


Hva skjer på Røst?

Programmet er ennå ikke spikret, men foruten rib-turen (lørdag formiddag) og felles middag (lørdag kveld etter årsmøtet) vil det bli en kort presentasjon av fuglelivet på Røst og informasjon om registeringsverktøyet www.artsobservasjoner.no ved Steve Baines lørdags kveld.

Årsmøtet blir lørdag 6. juni klokken 17.00. Alle medlemmer som har oppgitt telefonnummer vil motta en sms som annonsering av årsmøtet. Når årsmøtepapirene blir klare sender ut lenke på epost.

Søndag vil vi besøke det det verdenskjente Røstlandet naturreservat, du kan lese mer om det på Miljøstatus.no  Vi vil også få anledning til å besøke fuglehytta til Steve Baines, der vi kan nyte utsikten over havet og beskue eventuelle sjøfugler som trekker forbi. For den som har ambisjoner om å finne sjeldenheter minner vi om tidligere års juni-funn på Røst:


Ankomst Røst

Det er mulig å komme seg til Røst med fly. Se https://www.wideroe.no/

Du kan også nå Røst med ferje: https://www.torghatten-nord.no/
Legg merke til at det fra fredag 5. juni er sommerrute du skal forholde deg til, enten du kommer fra Bodø eller Lofoten.