Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

NOF Nordland treff og årsmøte 2021

Med etterhvert sedvanlig koronaforbehold har vi den glede å invitere til NOF Nordland-treff helga 18-20. juni med årsmøte lørdag 19. juni. Vi møtes på Sæterstad gård i Hattfjelldal. Årets arrangør er Nesna og omegn lokallag.

Av Magnhild Johansen

Publisert 06.05.2021

Program

Program for helga er ikke spikra, men vi lever fortsatt i håpet om at det blir klart før vi møtes. Noe improvisasjon må uansett påregnes. På blokka er blant annet dobbeltbekkasinspill på skjult lokalitet. Andre mer eller mindre mulige og fristende arter er for eksempel grønnstilk, skogsnipe, lavskrike, korsnebb, ulike ugler, gulerle, jerpe, fjellvåk, svømmesnipe og masse forskjellige ender.

Nærområdet til Sæterstad gård byr på utmerkede forhold for fuglekikking. Det er sti med bruer, rasteplass og fugleskjul rundt vatnet like ved, der det blant annet hekker horndykkere. Omgivelsene for øvrig er hovedsakelig skog, der det er fint turterreng og det finnes endel stier.

Disse programpostene er rimelig avklart:
Lørdag blir det turer i området rundt Sæterstad ca. 09.00-16.00 (Favnvassdalen, Hattfjelldal og litt oppover Susendal)
Årsmøtet blir 17.00-18.00, middag og sosialt etter det.

Søndag blir det avreise ca 09.00, og da beveger vi oss sørover rundt Fiplingvannene og til Fugletårnet ved Simskardmyra.

Påmelding og praktiske detaljer

Overnattingsalternativene framgår av nettsidene til Sæterstad gård. Det er flere muligheter etter behov, med inntil 40 sengeplasser så alle skal få plass. Overnatting koster kr. 700 per person per natt, og frokost er kr. 125. Noen av boenhetene har kjøkken med komfyr og kjøleskap.

Festmiddag etter årsmøtet:
Tre retter med forrett, hovedrett av kje og dessert til kr. 525.-
Alternativt kan man velge hovedrett og dessert til kr. 390.-
Du som velger tre retter kan velge mellom følgende forretter: Varmrøkt røye, raket røye eller spekemat og lokalprodusert ost. Forretten må velges i forbindelse med bestilling.

For de som kommer på fredagen kan vi organisere felles grilling.

Påmelding sendes på epost til nordland@birdlife.no. Utsatt påmeldingsfrist: 4. juni 2021. Det må framgå tydelig hvem som ønsker å dele rom med hvem, og om man kan/ønsker å dele en større enhet med flere rom. Her vil vi komme med et forslag tilpasset den enkelte gruppe. Meld også fra om dere ønsker å delta på festmiddag lørdag kveld.

Etter 4. juni må overnatting og mat bookes direkte hos Sæterstad gård, men send også beskjed til nordland@birdlife.no slik at vi vet at du kommer.

Eventuell avbestillingsfrist på Sæterstad er normalt ei uke i forveien. Hvis det kommer corona-innstramminger følger man disse og da er det mulig å avbestille like før.


Årsmøte lørdag 19. juni

Innkalling til årsmøtet vil bli sendt ut på epost til alle medlemmer som har oppgitt epostadresse.

Årsmøtepapirer vil bli publisert på nett etterhvert som de er klare, og vil også bli delt ut på selve årsmøtet. Her er gjeldende vedtekter for NOF Nordland.

Reiseforslag

Nærmeste togstasjon er Trofors, og man kan ta buss fra Mosjøen til Hattfjelldal. Det er ikke noe problem å hente enkeltpersoner på togstasjonen, men dette må avtales helt konkret i god tid, helst allerede i forbindelse med påmelding. Sjekk reiseruter for kollektivtrafikk på Reis Nordland

Det er enklest å komme seg med privatbil, dette gir også grei bevegelighet i forbindelse med ekskursjoner og en hensiktsmessig regulering av kohortene. Her ser du hvor du finner Sæterstad gård på kartet

For å beregne kjøretid med privatbil anbefaler vi NAFs reiseplanlegger, men ta med i beregninga at NAF ikke setter av tid til fjærkledte heftelser og fristende lokaliteter underveis.

Vel møtt på Sæterstad!

Lavskrike
Tør vi håpe på ei lavskrike eller to i Hattfjelldal? Denne er fra Vefsn. FOTO: Atle Ivar Olsen
Våtmark i Hattfjelldal
Denne lekre våtmarken like ved flyplassen i Hattfjelldal sentrum skal vi definitivt besøke! FOTO: Magnhild Johansen