Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

Registrerte fugler og vant fuglebok

Europas største fuglearrangement, EuroBirdwatch, var i år lagt til helgen 30 september og 1 oktober. Birdlife Nordlands lokalavdeling, Nesna og omegn, arrangerte i forbindelse med dette en konkurranse der det var om å observere og registrere flest fuglearter denne helgen.

Av Janne Helen Lorentzsen

Publisert 19.11.2023

EuroBirdwatch-arrangementet, som dekker hele Europa og Sentral-Asia finner sted hvert år den første helga i oktober. Titusener av fugleinteresserte deltar på dette arrangementet hvert år, både i forbindelse med offentlige arrangementer og gjennom uavhengige utflukter. EuroBirdwatch ble arrangert for første gang høsten 1993. I Nordland har ikke dagen vært markert like mye, og i år ønsket Nesna og omegn lokallag å ha en enkel og lavterskel deltakelse. 

Hovedmålet til EuroBirdwatch er å vekke interesse for trekkfugler og fuglevern. Trekkfugler som ferdes uavhengig av landegrenser er en god indikator på betydningen av internasjonalt samarbeid for å beskytte fuglene. 

BirdLifes mål er å sikre bevaring av naturtyper som er viktige for fugler i hekkeområder, rasteplasser under trekk og overvintringsområder.

Tilsammen ble 191 fugleobervasjoner lagt inn i artsobservasjoner i vårt område. Alle deltakerne fikk ett lodd for hver observasjon. Den heldige vinneren ble Roy Køllersen fra Leirfjord, som fikk en signert utgave av boken "Uten fugler blir ikke livet det samme", skrevet av Martin Eggen. 

Takk til alle som deltok i Birdlife Norge, Nesna og omegn lokallag sin konkurranse. 

 

 


Flaggspett
Flaggspett var en av fuglene som ble registrert denne helgen FOTO: Janne Helen Lorentzsen
Tårnfalk
Tårnfalk, også en av artene som ble registrert denne helgen FOTO: Janne Helen Lorentzsen