Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Resultat fra kåringa av friluftslivets Årets ildsjel 2019
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Resultat fra kåringa av friluftslivets Årets ildsjel 2019

Av NOF OA (03.09.2019)

Takk til alle NOF-ere og andre som stemte på NOF OAs leder, Håkan Billing, til kåringa av Norsk friluftslivs pris Årets ildsjel 2019. Vi nådde dessverre ikke helt til topps, i en kåring som ble avgjort av antall stemmer, ikke antall mennesker som stemte.

Årets ildsjeler 2019

Tre glade ildsjeler 2019. Akvarellen er malt av Viggo Ree. (Opphavsrett: Ester Stern) Større bilde

Friluftslivets priser 2019

Alle prisvinnerne, fra venstre: Ola Vole, Wenche Flaa Eieland, Tone Vole, Håkan Billing, Kjellrunn Skjerve, Knut Vole. Lengst til høyre står prisutdeler Arne Nævra. (Opphavsrett: Ester Stern) Større bilde

Festmiddag på Ditlevines utsikt

Festmiddag på Ditlevines utsikt (Opphavsrett: Håkan Billing) Større bilde

NOF avd. Oppland, fuglekassesnekring

NOF avd. Oppland deltok med fuglekassesnekring og ringmerking. På bildet er Even Dæhli. (Opphavsrett: Håkan Billing) Større bilde

Kjellrun Skjerve (75) fra Innherred turlag dro det lengste strået og ble tildelt Friluftslivets Ildsjelpris 2019. Som NOF-er skal man være fornøyd med å nå opp til finalistplass, siden det er første gang en person som representant av en naturvernforening har blitt nominert til prisen.

Alle de nominerte var invitert til å delta på Friluftsfestivalen på Vestre Toten helgen 31.8–1.9.2019, med innlosjering ved Toten hotell Sillongen. Fuglemessig begynte det veldig bra, med en vandrefalk som passerte rett foran vinduene til frokostsalen første dag.

Lørdag kveld var det flott festmiddag på restaurant Ditlevines utsikt, som hører til Mjøsmuseet med amtmannsgarden Stenberg. Her har tiden stått stille i mer enn 200 år, med en park og gårdstun som har blitt beholdt i nærmest original stand siden 1814.

Søndag var det stor aktivitetsdag på friluftsmuseet Stenberg. NOF avd. Oppland var til stede med fuglekassesnekring og ringmerking. Klokken 14 var det prisutdeling, ledet av naturfotograf og jurymedlem Arne Nævra. Friluftslivets hederspris 2019 gikk til vertskapet for DNT-hytta Glitterheim, ved familien Vole (Arne Nævra fikk for øvrig friluftslivsprisen i 2013).

Deretter var det tid for resultatet av avstemningen til Årets ildsjel 2019. Foruten et flott diplom fikk alle finalistene en flott pengegave. Vinneren fikk 50 000 kr mens de to andre finalistene fikk 10 000 kr hver.

Sist sommer har NOF OAs leder, Håkan Billing, brukt mye tid på å konstruere et fangstnettstativ, som har fått navnet Sylvia. Prispengene vil bli brukt på å besøke en del skoler i Oslo og Akerhus, og bruke Sylvia til å informere om ringmerking, fugl og fuglevern. Se video av Sylvia i lenken under.

Nok en gang, takk til alle som stemte!

Les om prisvinneren, Kjellrunn Skjerve.

Sylvia fangstnettstativ

emneord Emneord: Norsk Friluftsliv Årets ildsjel