Hopp til hovedinnhold

BirdLife Oslo & Akershus

NOF OA har 3000 medlemmer

I 1998 passerte NOF OA 500 medlemmer. Det var veldig stas den gang. Men det var først i 2006 at foreningen begynte å jobbe mer målbevisst for å øke medlemstallet. Det ga resultat, og torsdag 23. april 2009 nådde NOF OA en ny historisk milepæl: Vi fikk vårt medlem nummer 1000.

Av Håkan Billing, leder i NOF OA

Publisert 03.02.2021

Så har det bare fortsatt oppover. Sju år senere, 14. april 2016, kunne vi feire at medlemstallet var oppe i 1500. Hvem som ble medlem 2000 vites ikke, men det skjedde i 2018. Det var året da sentral og lokal kontingent ble slått sammen, og plutselig hadde NOF OA 1000 flere medlemmer.

Nye mål må alltid settes, og vi har jobbet jevnt og trutt for å komme opp i 3000 medlemmer. Koronaåret 2020 ser ikke ut til å ha lagt en demper på lysten til å være med i et samfunn som jobber for å bevare vår natur og våre ville fugler. I dag, 3. februar 2021, kom innmeldinga av medlem 3000!

Vi gratulerer herved Eirik Ballestad. Han er 55 år, bor på Jessheim og jobber i Oslo. Mener selv at han nok er over gjennomsnittet opptatt av småfugl, insekter og andre dyr, deres levekår og hvordan de avhenger av hverandre. Kona Tove er også en ivrig fugleentusiast (og selvsagt NOF-medlem), og de kaller fuglene i hagen og på hytta for «ungene» sine. Eirik er fast kunde hos NOF OAs frøutsalg.

Selvsagt vanker det premie, og Eirik får tilsendt boka «Kikk og bruk», en passende gave for en nyinnmeldt fugleentusiast.

Vi stopper selvsagt ikke her. Norsk natur nedbygges i et tempo som aldri før, og vi er nødt til å vokse oss sterke nok til at våre faglige ord skal bli hørt. Summen av alle våre medlemmer er gull verdt – eller skal vi si fugl verdt!

Eirik Ballestad
Eirik Ballestad FOTO: Eirik Ballestad
Medlemsstatistikk NOF OA
Statistikk over medlemsutviklingen i NOF OA FOTO: NOF OA