Hopp til hovedinnhold

BirdLife Oslo & Akershus

Stor feiring av Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo

Søndag 29. mai arrangerte BirdLife Oslo og Akershus, i samarbeid med Østensjøvannets Venner, Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo. Her satte vi opp en hel teltby, med vårt nye 64 m2 store foredragstelt i midten. Antall personer som var innom standene for å høre på foredrag, minikurs, se på utstyr, delta i barne- og ungdomsaktiviteter ble beregnet til 500 personer.

Av Håkan Billing, leder i BirdLife Oslo og Akershus

Publisert 30.05.2022

På programmet sto foredrag om bevaring av Østensjøvannets naturverdier ved Finn Gulbrandsen, ringmerking ved Sindre Molværsmyr og fuglelivet ved Østensjøvannet ved Audun Skrindo. Naturfotograf Tobias Gjerde holdt minikurs i fuglefotografering, og leder i BirdLife Oslo og Akershus holdt minikurs i fuglesang. Sistnevnte avholdt også to korte fugleturer ved vannet, hvor alle som trengte fikk låne kikkert. Her deltok minst 55 personer.

Begge turgruppene fikk servert løvsanger «på sølvfat», der den satt nesten ytterst på en tørr bjørkegren, godt eksponert og meget sangvillig. En skulle nesten tro at den var bestilt til ære for dagen! Gruppe nummer to fikk også med seg en vandrefalk som fløy over observasjonsbua.

Det nye barne- og ungdomsteltet, Fuglereiret, inneholdt flere spennende aktiviteter, og var godt besøkt. Her fikk man brette sitt eget fuglenebb, male en måke, spille Trekkfuglspillet samt delta i både fugle- og fjærquiz. Besøkssenter våtmark Oslo stilte sine fugle- og dyrekulisser, «tittedyr», for humoristisk fotografering til rådighet.

Fuglebingo var også blant aktivitetene, og det ble avholdt trekning med fine gevinster to ganger i løpet av dagen.

For bevertning, med nystekte sveler og drikke sto Østensjø husflidlag. Men hvem skulle tro at arrangementet skulle trekke så mange deltakere, midt i denne langhelgen? Det ble utsolgt for sveler en time før programslutt.

Flere bilder av arrangementet, foredragene, aktivitetene etc. ligger på vår Facebook-side «BirdLife Oslo og Akershus».

Se komplett artsliste

Fugleteltet
Detalj av foredragsteltet FOTO: Håkan Billing
Fugleteltene
Alle våre telt: Fuglereiret, Fugleteltet og Fugleteltet foredrag FOTO: Håkan Billing
Fuglenes dag
Foredragsteltet, teltet til Østensjøvannets Venner og teltet til Foto.no/Bresson (Leica) og Tobias Gjerde FOTO: Håkan Billing
Foredrag i Fugleteltet
Foredrag i Fugleteltet FOTO: Håkan Billing
Utfylling av fuglebingo
Fuglebingo er en aktivitet som samler hele familien FOTO: Håkan Billing
Klar til fugletur
Håkan Billing samler deltakere til fugletur FOTO: Amund Kveim
Fuglenes dag
Vår lille teltby på Fuglenes dag FOTO: Håkan Billing