Hopp til hovedinnhold

BirdLife Oslo & Akershus

Vellykket Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo

Søndag 14. mai markerte BirdLife Oslo og Akershus Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo. Til tross for noen sterke vindkast var det strålende vær. I det store foredragsteltet var det korte foredrag og minikurs hele dagen. I alt 600 personer var innom arrangementet, som var i samarbeid med Østensjøvannets Venner og Østensjø Husflidlag.

Av Håkan Billing, leder i BirdLife Oslo og Akershus

Publisert 15.05.2023

I tillegg til våre egne stand, Fugleteltet og Fuglereiret (aktiviteter for barn og ungdom), deltok også Bresson (Leica) og Foto.no, som presenterte et større utvalg kikkerter, teleskoper og fotoutstyr, sammen med naturfotograf Roger Brendhagen.

Arrangementet ble åpnet av leder i BirdLife Oslo og Akershus, Håkan Billing. Finn Gulbrandsen fra Østensjøvannets Venner snakket om utfordringer med vern kontra et jevnlig utbyggingspress rundt naturreservatet og miljøparken. Roger Brendhagen holdt et svært inspirerende minikurs i fuglefotografering. Fra BirdLife Norge stilte Lars Petter Marthinsen, som informerte om BirdLife Norges arbeid med fuglevern, kartlegginger og ringmerking. Håkan Billing holdt minikurs i fuglesang. Sist ut var Audun Brekke Skrindo som holdt foredrag om både vanlige og sjeldne fuglearter ved Østensjøvannet.

Fugleturer sto også på programmet, begge ledet av Håkan Billing. På de to korte turene deltok til sammen 70 personer. I 2022 sang en løvsanger godt eksponert ytterst på en grein i en bjørk. På dagens tur fant vi løvsangeren sittende og synge på nøyaktig den samme greina, og alle fikk gode muligheter til å kombinere det auditive med det visuelle. Det er nærliggende å tro at det er det samme individet som året før. Noen fikk også høre kjernebiter og rosenfink.

Se den komplette artslisten (43) fra lenken under.

Artsrapport på oa.birdlife.no

Fugleteltbyen
Fugleteltbyen til BirdLife Oslo og Akershus FOTO: Håkan Billing
Håkan Billing ønsker velkommen til foredragsteltet
Leder i BirdLife Oslo og Akershus, Håkan Billing, inviterer alle til foredragsteltet for offisiell åpning av Fuglenes dag. FOTO: Sinduja Krishnan
Utsikt fra foredragsteltet
Fra foredragsteltet, med Østensjøvannet i bakgrunnen FOTO: Håkan Billing
Lars Petter Marthinsen, sentralstyret, holder foredrag
Sentralstyremedlem Lars Petter Marthinsen holder foredrag om vern, kartlegginger og ringmerking FOTO: Håkan Billing
Roger Brendhagen holder minikurs i fuglefotografering
Naturfotograf Roger Brendhagen holder minikurs i fuglefotografering FOTO: Håkan Billing
Håkan Billing leder fugletur
Leder i BirdLife Oslo og Akershus, Håkan Billing, introduserer den ene fugleturen for 40 interesserte i alle aldre. FOTO: Paul Fekjær
Trengsel i observasjonsbua
Det ble skikkelig trengsel i Østensjøvannets observasjonsbu denne dagen! FOTO: Håkan Billing