Hopp til hovedinnhold

BirdLife Oslo & Akershus

Vellykket Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo, 26. mai

Det var rundt 250 besøkende på Fuglenes dag ved Østensjøvannet. I løpet av fem timer fikk publikum med seg foredrag, minikurs og fugleturer. Butikken Foto.no stilte ut kikkertmodeller og fotoutstyr, og kunstner Vibeke Knagenhjelm solgte fuglemalerier til inntekt for BirdLife Oslo og Akershus.

Av Håkan Billing, leder i BirdLife Oslo og Akershus

Publisert 29.05.2024

I Fuglereiret var det barneaktiviteter med quiz, origami, fugletegning, fjærquiz og mer. Østensjøvannets Venner stilte med eget telt, og informerte om deres iherdige arbeid med å verne området fra utbyggerkrefter. Med var også Besøkssenter våtmark Oslo med egen stand. Østensjø husflidlag sørget for nystekte sveler, kaffe, te og saft.

Været var strålende, kanskje litt vel trykkende varme. Men sommerregnet lot vente på seg, og kom ikke før alt var pakket sammen.

Arrangementet ble åpnet av leder i BirdLife Oslo og Akershus, Håkan Billing. Deretter fortalte Finn Gulbrandsen fra Østensjøvannets Venner miljøparken og naturreservatets fremtid. Leder i BirdLife Drøbak-Frogn lokallag, Ivar Ruud Eide, holdt et lite minikurs om fuglefotografering og utstyr. BirdLife Norges nye konsept Opplev fuglenes paradis ble presentert av styremedlem Gry Øvrehus i BirdLife Oslo og Akershus.

Dessverre ville ingen fugler la seg lure i fangstnettene, så det ble ingen levende fugler å vise frem. Ringmerker Terje Skibakk tok i stedet og holdt et interessant foredrag om ringmerking og hva slags utstyr man bruker til å merke fugler.

Audun Skrindo, forfatter av boka Fuglene ved Østensjøvannet, fortalte om 20 års systematiske tellinger av fugler ved Østensjøvannet. To ganger holdt Håkan Billing korte fugleturer, hvor deltakerne fikk oppleve noe av naturreservatets rike fugleliv. Hele arrangementet ble avsluttet med trekning av premie for dagens fuglebingo.

Se mange bilder fra Fuglenes dag ved Østensjøvannet her >>.

I alt ble det registrert 37 fuglearter. Se rapporten fra lenkeknappen under.

Les mer

Benjamin Bockelie i Fugleteltet
Benjamin Bockelie står klar med brosjyrer i Fugleteltet FOTO: Håkan Billing
Fugleteltene
BirdLife Oslo og Akershus har en liten BirdLife-teltby FOTO: Håkan Billing
Håkan Billing
Håkan Billing guider i observasjonsbua FOTO: BirdLife OA
Fugleteltene
På vei mot Fugleteltene FOTO: Håkan Billing