Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Familieturen til Jomfruland 2017
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Familieturen til Jomfruland 2017

Av Runa Bergby (04.12.2017)

Familieturen i høstferien har virkelig blitt en tradisjon mange gleder seg til. 34 barn, ungdom og voksne reiste glade og forventningsfulle fra Valle til Øitangen fredag. I år leide vi låven og forvalterboligen av DNT Telemark, og noen ble også innlosjert på Fuglestasjonen.

På sykkeltur

Lørdag formiddag tok flere av oss en sykkeltur til Løkstad og Skadden for å telle fugl. Det er ofte andre arter sør på øya enn de som befinner seg ved nordenden. Dykkerne liker seg godt i buktene i området Løkstad og Kubukta. Fra venstre: Kari, Jan Gunnar, Lasse og Hanne. Tove og Runa var også med. (Opphavsrett: Runa Bergby) Større bilde

Kortspill

Barn og unge hygger seg med kortspill i stua på låven. (Opphavsrett: Runa Bergby) Større bilde

Kahoot

Lørdag kveld ble avsluttet med Kahoot. Her ses en meget konsentrert gjeng! (Opphavsrett: Runa Bergby) Større bilde

Det var blikk stille vann og nydelig vær da vi reiste utover med taxibåt fredag formiddag, noe som innbød til tur på øya så fort vi satte føttene på Øitangen. Noen gikk tur gjennom den vakre eikeskogen og langs rullesteinstranda på utsia, mens de ivrigste hobbyorintologene tok med kikkert og kamera til nordenden. Barna ville selvsagt rett til fugletårnet for å  se på ringmerking, og gleden var stor da en familieflokk på 12 individer av vår søteste fugl – stjertmeisen – ble merket.

Fredag ettermiddag brygget det opp regn og vind, så grillmaten ble utsatt til lørdag. Sondre Reisersen, som er elev ved Restaurant- og matfag, ble utnevnt til kjøkkensjef, og alle ungdommene sørget for kveldens middag; deilige gryteretter med salat og ris. All ære til flinke jenter og gutter!

Vi våknet opp til et stålende vær og perfekt vindretning lørdag morgen. Flere av oss valgte å sykle til sørenden for å se sjøfugl, og sjekke om det hadde dukket opp noe spennende i løpet av natta. Vi kunne notere havsuler som søkte næring ganske nær land, joer, flere små- og storlom, gråstrupedykker, toppdykker og horndykker, havørner, flere spurvehauker, store flokker bokfink,  bjørkefink og bergirisk. Det var også noen vadere igjen på øya; sandlo, tundralo, heilo og myrsniper.

Etter en deilig dag i solskinnet var det duket for grilling og bespisning ute med lykter og levende lys, og varme fra bålpannene. Tradisjonen tro lekte de yngste gjemsel ute i mørket. Kvelden ble avsluttet med Kahoot (interaktiv quiz) i allrommet på låven. Tusen takk til Wenche Reiersen for en superflott og morsom quiz!

Når søndagen kommer vil egentlig ingen reise hjem, og det er vel et bevis på at oppholdet var  vellykket. Det blir høstferietur til neste år også, så sett av helgen 12-14 oktober 2018 allerede nå.

Tusen takk for en flott helg alle sammen!