Hopp til hovedinnhold

BirdLife Telemark

Ekskursjoner til Jomfruland og Stråholmen

I forbindelse med Eurobirdwatch så ønsker NOF-Telemark velkommen til to ekskursjoner, en til Stråholmen og en til Jomfruland.

Av Roy Magnussen

Publisert 24.09.2020

NOF-Telemark ønsker velkommen til en helg med to ekskursjoner. I forbindelse med at det er Eurobirdwatch 3. og 4. oktober så arrangerer vi en tur til Stråholmen 3. oktober og en tur til Jomfruland 4. oktober.

 

Både på Stråholmen og Jomfruland er det full aktivitet i fugletrekket nå, og man kan få sett mange flotte og spennende fuglearter. Både smålom og storlom kan bli sett, mens det fortsatt vil være en del vadere langs strendene. Det vil være flokker med småfugler, og kanskje man kan se en eller flere av våre sjeldnere hekkefugler som kvartbekkasin, fjellerke eller lappspurv. Og er man riktig heldig kan man få sett enda sjeldnere arter enn dette. Gulbrynsangeren er fortsatt en sjelden og spesiell art som kommer trekkende østfra, men som er sett på Jomfruland eller Stråholmen hvert år de siste årene.

På Jomfruland håper vi også å oppleve godt med ringmerking. I denne perioden er det gjerne fuglekongen som dominerer, men fortsatt kan det være noen afrikatrekkere igjen. Større sjanse er det for å oppleve trekkfugler som skal overvintre i Europa på nært hold. Uansett blir det spennende å se hva som dukker opp i nettene.

 

Detaljer om turene:

Stråholmen 3. oktober: Oppmøte i Valle kl. 08.00. Retur fra Stråholmen kl 14.00.

Jomfruland 4. oktober: Oppmøte i Valle kl. 08.00. Retur fra Jomfruland kl. 15.00

 

Priser: Kr. 200,- for voksne

Kr. 100,- for alle under 18 år.

Kr. 500 for familier.

 

På bakgrunn av Koronasituasjonen og taxibåtbestilling så må vi ha påmelding innen fredag 2. oktober. Påmelding skjer til:

 

Roy Magnussen, 99336998

eller

Peter Andresen, 95779456

 

Koronaadvarsel; En taxibåt kan ta 12 personer og da kan noen sitte inne og noen sitte ute. Vi vurderer at dette skal være godt nok i forhold til Korona og smitte. Dersom noen ønsker det, så er det selvfølgelig helt greit å bruke munnbind.

 

Eurobirdwatch ble første gang avhold i 1993, og er nå inne i sin 27.sesong. Dette arrangementet ble startet for å øke oppmerksomheten rundt trekkende fugler, og deres hekkeområder, overvintringsområder eller trekkområder. Alt dette henger nøye sammen i kampen for å bevare fuglebestandene. Alt som blir sett i løpet av denne helgen blir rapportert inn i løpet av søndag 4. oktober og vil være tilgjengelig for media snart etter.