Hopp til hovedinnhold

BirdLife Trøndelag

Fuglesangtur i Lauglolia

Vårens siste tur med NOF Trondheim Lokalag var lagt til Laulolia utenfor Trondheim den 24. mai. Lauglolia er en sørvendt løvskogsli med et betydelig innslag av varmekjære treslag som alm og hassel. Det gir grunnlag for rikt fugleliv, som er særlig flott å oppleve på våren når fuglesangen er på sitt mest intense.

Av Andreas Winnem

Publisert 17.06.2016

Vi møttes i fugletårnet på Bynes-siden av Gaulosen på ettermiddagen tirsdag 24. mai. Noen sveip med teleskop utover fjæra ga uttelling i form av en enslig tundrasædgås og en stokkand x stjertand hybrid. Denne har holdt seg i området noen dager.

Kl. 1730 var vi fulltallige, og 15 deltakere tok fatt på rundtturen gjennom Lauglolia. Vi gjorde hyppige stopp underveis for å lytte på fuglesangen. De ulike artene ble pekt ut etter hvert som de lot seg høre, og særtrekkene ved lydene til de ulike artene ble forklart. Bokfink og ulike trostearter dominerte lydbildet. Øverst i lia sang det også en gulsanger, en typisk art for lokaliteten. Vi hørte også en kjernebiter, men denne var litt for flink til å gjemme seg bort i bladverket oppe i trekronene, så vi klarte ikke å få øye på den denne gangen. Etter halvannen times vandring i reservatet avsluttet vi turen.

Lauglolia
Plakaten ved Lauglolia naturreservat. FOTO: Fylkesmannen i Sør-Trøndelag