Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Kurs i artsbestemming og fuglesang
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Kurs i artsbestemming og fuglesang

Av NOF Trøndelag (30.04.2019)

Våren med sitt fuglesangkor er i full gang i Trøndelag og vi i NOF avd. Trøndelag ønsker at flest mulig tar en tur ut for å nyte denne begivenheten! Mange medlemmer ønsker seg veiledning for å kunne skille på de mange artene, og dette er en mulighet for lokale arrangement.

Stær

Stæren har en svært allsidig sang og er et kjærkomment vårtegn. (Opphavsrett: Charlotte Hallerud) Større bilde

Foreningen oppfordrer derfor lokallagene til å avvikle minst én fuglesangtur denne våren. Der tilbudet går ut til både medlemmer, men også publikum generelt. Dette er nemlig noe mange har interesse av! 

NOF Trondheim lokallag har nå lagt opp til ukentlige fuglesangturer fra slutten av april og ut mai.

Første tur gikk tirsdag 30. april til Stavsengan, Lauglolia og Volløya. Det ble hørt hele 39 arter!Andre tur gikk onsdag 8. mai, igjen til Stavsengan. Der fikk de 14 oppmøtte høre/se 22 arter. Fra forrige gang var løvsangeren kommet, samt sivspurv, bjørkefink og svarthvit fluesnapper.Tredje tur gikk onsdag 15. mai, og nytt av dagen var steinskvett og tornsanger i tillegg til de som var sett og hørt på de tidligere turene. Fjerde tur gikk torsdag 23. mai, til Karlslyst i Hommelvik. Der fikk de oppmøtte høre bøksanger, gulsanger og gråfluesnapper, i tillegg til endel andre.

Neste (femte) tur går tirsdag 28. mai, fra Baklidammen til Lavollen i Bymarka. Der håper vi å få høre litt forskjellige meiser, blant annet. Oppmøte på parkeringsplassen ved Baklidammen kl. 0700 tirsdag 28. mai. Dette er den første parkeringsplassen på høyre side av veien etter Byåsen Butikksenter og opp til Skistua/ Gråkallen.

Vell møtt, og ta gjerne med noen kjene på turen!
Dette kan forøvrig bli den siste Fuglesangturen, hvis det ikke uttrykkes ønske om flere turer.

Kjell Stokke har ansvar for disse turene og kan gi informasjon om flere datoer ut over i mai (kjelljohanstokke@gmail.com).

Saken oppdateres med nye tidspunkt fortløpende, så følg med!

I tillegg planlegger fylkesforeningen et innføringskurs i fuglekjennskap inkludert turer i mars-mai neste år! Kurset er ment å kunne brukes av alle lokallag. Detaljer om dette kommer vi tilbake til.