Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Barnas Store Fjæredag i Rotvollfjæra
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Barnas Store Fjæredag i Rotvollfjæra

Av NOF Trøndelag (30.04.2019)

Søndag 28. april var NOF tilstede med tre representanter på Barnas Store Fjæredag. Både små og store besøkende fikk mulighet til å bygge seg egne fuglekasser, teste ut hvordan fugl fanges i mistnett, og være med å ringmerke småfugl. Vi bidro også med masse fuglekunnskap og informasjon om NOFs arbeide.

Kassesnekring

Ivrige snekkere fikk bygget seg fuglekasser! (Opphavsrett: Charlotte Hallerud) Større bilde

Vinner

Den ekstatiske vinneren av dagens fuglequiz! (Opphavsrett: Charlotte Hallerud) Større bilde

Fra 13-16 hadde vi oppe fangstnett i skogholtet like ved fjæra, og de besøkende fulgte spent etter da vi gikk opp for å sjekke om vi hadde fanget noe. «Hurra, vi har fått en fugl!» hørte vi fra barna som mer enn gjerne løp i forveien for å sjekke. Det flotte været vi ble velsignet med var dessverre ikke optimalt for fangst av fugl, og til sammen fikk vi 4 fugl i nettene i løpet av de tre timene - men fire forskjellige arter!

Oppdrag Fuglekasse hadde bidratt med flotte kassebyggesett, og ivrige store og små fikk bygget seg hver sin fuglekasse som de kan henge opp hjemme i hagen. Vi håper alle som én får fugleunger i kassene sine allerede i år!

De besøkende fikk også muligheten til å teste fuglekunnskapene sine i en liten bildequiz, hvor førstepremien var nyeste utgave av Gyldendals Store Fugleguide og en plysjfugl - til vinnerens store begeistring!

Dette er Barnas Store Fjæredag
I forbindelse med «Den Store Strandryddedagen» går Trondheim Turistforening, NTNU, Hold Norge Rent og Barnas Turlag Klæbu sammen og arrangerer Barnas Store Fjæredag i Rotvollfjæra i Trondheim. Dette har blitt et årlig innslag, og NOF og flere andre aktører er også tilstede for å lære små og store om naturen og miljøet i og rundt fjæra. Det ble estimert å være over 4000 besøkende i Rotvollfjæra denne vårdagen.

Les mer om Barnas Store Fjæredag

 

 

Les mer om Oppdrag Fuglekasse