Hopp til hovedinnhold

BirdLife Trøndelag

Fugleliv i Namdal

BirdLife Namdal lokallag håper på godt oppmøte når de inviterer til forlokkende foredrag om havsvaler og fuglelokaliteter i Namdal, under åpent møte «Fugleliv i Namdal» torsdag 2.mars.

Av BirdLife Trøndelag

Publisert 27.02.2023

Lokallagsleder Håvard Johnsen, har sammen med nestleder Stig Jønsson, og en arbeidsgruppe fra styret i BirdLife Trøndelag, satt sammen et spennende program, som skal trekke både veteraner og ferskiser til Namsos denne kvelden.

  • Dette er virkelig en arena for å dyrke den eksisterende fugleinteressen, men også en gylden mulighet for deg som aldri har vært på fugletur før. Her kan du treffe andre likesinnede, uttaler Håvard.

Namdal lokallag er ett av 9 lokallag underlagt BirdLife Trøndelag, og dekker er stort geografisk område.
  • Namdalen er en stor region, likevel er det kort veg mellom fjell og hav. Landskapet er frodig og variert, noe som innbyr til beiting fra flokker på trekk, legger Stig til.

Godt fagmiljø

Både leder og nestleder i lokallaget har fordypet seg i fuglestudier ved Nord Universitet. Fra det samme fagmiljøet kommer førstelektor og fuglespesialist, Rolf Terje Kroglund denne kvelden, for å snakke om de mystiske havsvalene, som hekker blant annet i Trøndelag.

Gleder seg på vår

Med våren kommer varme, insekter, sild og skrei, men også et stort trekk med fugler. Lokallaget legger opp til flere turer for å få med seg denne ankomsten.

  • Bli med på møtet og hør om alle de gode lokalitetene du kan besøke sammen med oss, eller på søndagsturen, oppfordrer Håvard og Stig.

 

 

Møteinformasjon er også tilgjengelig på Facebook.

 

 

Snøspurv
Snøspurv har blitt et nokså vanlig syn langs kysten av Namdalen. De kan komme i flokker på flere hundre, og spiser på rester fra fjorårets avling. Denne flokken beitet i Varøy, Nærøysund, april 2012. FOTO: Inga Frøseth Rossing
BirdLife Namdal lokallag
FOTO: BirdLife Trøndelag