Hopp til hovedinnhold

Jentegruppa

Ringmerkingskurs for NOFs jentegruppe

Restplasser igjen på ringmerkingskurs NOF jentegruppe 11-13 september 2015. Første ringmerkingskurset som er arrangert på Revtangen ringmerkingsstasjon. Det ringmerkes 1500 vadere i august / september og ellers er det mye spennende i netta.

Av Elisabeth S. Årsnes

Publisert 25.05.2015

For første gang arrangerer vi ringmerkingskurs for NOF jentegruppe. Kurset holdes på Revtangen fuglestasjon 11-13 september 2015. Alf Tore Mjøs med lang erfaring vil lede kurset. Han leder Revtangen fuglestasjon http://revtangen.blogspot.com og ringmerkingssentralen i Norge www.museum.Stavanger.no. I tillegg til vadere er det også fine forhold for småfugler ved ringmerkingsstasjonen. Det er lagd en dam ved siden av noen av netta, noe som kan gi enda mer spennende resultater.

Ringmerkingsstasjonen ble etablert i 1937 og en utvidet lokalene i fjor for å kunne ta imot skoleklasser og grupper. Det er også bestilt hytte like ved ringmerkings-stasjonen med plass til 10 personer. Det er gåavstand fra hytta til ringmerkings-stasjonen og Revtangen hvor ringmerking av vadere foregår.

Kurset lærer oss å  sette opp netta, ta fuglene ut av netta og sette ring på fuglen. I tilegg blir det teori. Starter fredag kl. 19.00 og slutter søndag kl. 12.00.        

Påmelding: Elisabeth S. Årsnes esaarsnes@gmail.com tlf 90963252.

Kr 1900 for overnatting fredag -  søndag, kvelds, frokost, lunsj, middag og kurs.

Hvis noen ønsker litt mer praksis i felt, kan en hjelpe til i  ringmerkingsskogen på Utsira 2.-4. oktober. Her kan en være maks 5 om gangen.                        

Ringmerking på Utsira 2014
Ringmerking på Utsira 2014 FOTO: Elisabeth S. Årsnes
Revtangen fuglestasjon - ringmerking
Revtangen fuglestasjon - ringmerking FOTO: Elisabeth S. Årsnes
Revtangen fuglestasjon
Revtangen fuglestasjon FOTO: Elisabeth S. Årsnes