Hopp til hovedinnhold

Jentegruppa

Fotokurset for jenter på Kvassheim fyr

Fotografering og fuglekikking var fokuset for 22 kvinner fra hele landet som samlet seg på Kvassheim fyr i Rogaland 30. juli – 1. august 2010. Der ble det arrangert kurs for både nybegynnere og viderekomne. Kurset ble svært lærerikt, og ga mersmak for både arrangører og deltakere.

Av Elisabeth Årsnes

Publisert 13.10.2010

For å være godt forberedte til praksis lørdag morgen klokken seks, startet kurset med teori allerede fredag kveld. Foredragsholder var naturfotograf Roy Mangersnes. Han har gitt ut flere bøker og vunnet priser for sine fotografier. Han hadde følgende start-tips til dem som har lyst å prøve seg bak kamera: Først og fremst må du bruke mye tid ute. Hente idéer fra andre sine bilder. Få inspirasjon. Ikke minst er det smart å ta mange bilder i starten. Det handler ikke bare om å se motivet, men du må også forstå det. Ta gjerne bildet nedenfra og opp.

Med kjempegod veiledning av Roy Mangersnes og Jonatan Bjørklund fikk vi flere blinkskudd når vi trasket rundt Kvassheim fyr for å se etter motiv. Noen av bildene ble også sendt til Stavanger Aftenblad etter oppfordring fra journalist Cornelius Munkvik. Hun stilte opp klokken seks om morgenen på Kvassheim fyr for å se hva damene fikk ut av en tidlig morgen. Det viste seg etterhvert at resultatet ble omtale på førstesiden av del 2 i Stavanger Aftenblad!

Etter lunsj fikk vi lære forskjellige måter å arkivere bildene på, samt ulike behandlingsteknikker med utgangspunkt i bilder som ble tatt.

Etterpå viste Lars Otto Eliassen flotte fuglebilder, med fokus på vadere og forskjellene mellom de ulike artene. Det ble også tid til å gå ut for å se nærmere på fuglene rundt Kvassheim og fortsette å ta bilder.

Lars Otto Eliassen og Bjørn-Tore Rekve Seim var våre lokale guider som loset oss rundt på en flott rundtur på søndag. Vi oppsøkte lokalitetene Bjellandsmyra, Nærlandsstranda og Orrevatnet. Det ble sett mellom 80 og 90 arter; derav to vandrefalk, to sivhauk, dvergmåke, tundralo, polarsnipe, myrsnipe, fjæreplytt, sandlo, grønnstilk, gluttsnipe, rødstilk, tornskate, gresshoppesanger, gulerle og snadderand. Storken ville ikke vise seg for oss, selv om den var blitt sett tidligere på dagen.

Det var en lykkelig gjeng som dro hjem, proppfull av idéer og inntrykk. Spennende, interessant og sosialt var kommentarene fra mange fornøyde kursdeltakere!

Polarsniper
Polarsnipe var en mange vadefuglarter som ble registrert i forbindelse med fotokurset for jenter på Kvassheim fyr i Rogaland. FOTO: Anette Jensen
Rødstilk
Ungfugl av rødstilk FOTO: Irene Nygård Alvheim
Fotokurs for jenter på Kvassheim fyr
Glade kursdeltakere på NOFs fotokurs for jenter på Kvassheim fyr i Rogaland. FOTO: Roy Mangersnes

Kommentér nyheten