Hopp til hovedinnhold

Prosjekter

Siste nytt

Låvesvale 20.11.2023

Grundig om låvesvalene i Gran

Gjennom mer enn ti år har låvesvalene i Gran kommune i Innlandet blitt studert. Den omfattende undersøkelsen som inkluderer informasjon om utbredelse, tettheter, hekkesuksess og andre aspekter i låvesvalens liv, vil stå som en robust referanse i andre framtidige studier.

Les hele saken
Tjeld 02.11.2023

Nøkkelområder for vadere i Norge

Mange bestander av arktiske vadefugler har lange og farefulle trekkveier mellom sine hekke- og vinterområder. Det forutsetter et internasjonalt samarbeid om bevaring av fuglene og deres mange viktige leveområder. BirdLife Norge har i den forbindelse sammenstilt eksisterende kunnskap som gjelder de 34 vaderartene som opptrer på regulær basis i Norge og på Svalbard.

Les hele saken
Dvegggåsfamilie 2023 31.08.2023

Rekordproduksjon for dverggjessene i år!

BirdLife Norges dverggåsprosjekt har i den siste uka i august registrert hele 137 dverggjess i Indre Porsangerfjorden IBA. Dette inkludert 83 unger. Det er det høyeste antallet siden overvåkingen startet i 1990!

Les hele saken
Åkerrikse 24.05.2023

Bunn-nivå for åkerriksa i Norge

Åkerriksa har lenge stått i fare for å forsvinne fra norsk natur, og det ser fortsatt ikke bra ut. Sommeren 2022 ble det registrert 62 syngende åkerrikser i Norge. Det var den laveste årstotalen siden 1997.

Les hele saken
Vipe rugende i beskyttelsesbur 20.05.2023

Beskyttelsebur for rugende vipe

Rugebur for viper brukes for å beskytte vipenes egg mot eggrøvere som for eksempel rev og kråke. Ved bruk av beskyttelsesbur må alltid grunneier og/eller bonde være informert og ha gitt tillatelse til aktiviteten på forhånd.

Les hele saken
Tårnseiler 13.05.2023

Tårnseileren ankommer landet

BirdLife Norge har valgt tårnseiler som Årets fugl i 2023. Tårnseileren er en trekkfugl som overvintrer i tropisk Afrika, og er en av de seineste trekkfuglene som ankommer landet om våren. Med artens ankomst de siste dagene feirer vi Verdens trekkfugldag 13. mai.

Les hele saken

Nyhetsarkiv