Hopp til hovedinnhold

Fuglekunnskap:

Tårnfalk direkteoverført via webkamera

Tårnfalken kan som kjent hekke i kasser, og nå kan du gå inn å følge utviklingen i kassen sekund for sekund. Tårnfalkparet har lagt hele 7 egg, noe som er et uvanlig høyt antall for arten. Opplegget med webkamera er et samarbeid mellom Direktoratet for naturforvaltning og NRK.

Av Morten Ree

Publisert 04.06.2007

Det blir svært spennende å følge utviklingen til dette tårnfalkparet som hekker i en fuglekasse et sted i Midt-Norge. Her kan man følge rugingen, hvordan hann og hunn deler arbeidet mellom seg, og på sikt se hvor mange av de syv eggene som blir klekket. Det er også knyttet spenning til å se hvilke byttedyr som vil bli fraktet til redet. Tårnfalken er kjent for å være en smågnagerspesialist, men nyere undersøkelser har vist at den har et svært allsidig kosthold. I det aktuelle området er det ikke et spesielt godt år for smågnagere, og det at paret velger å legge hele syv egg tyder på at det ser store muligheter til å skaffe byttedyr til ungene. Så her blir det nok foruten mus, både firfisler, frosk, øyenstikkere og fugler som står på menyen utover sommeren.

Det er et ivrig NOF-medlem som er ansatt ved Direktoratet for naturforvaltning som står bak arbeidet med denne unike overføringen.

Til webkameraet (NRK)

Kommentarer til nyheten (2)