Hopp til hovedinnhold

Naturforvaltning:

Sjøfuglseminar i Møre og Romsdal 20.-21. april 2015

I samarbeid med Runde Miljøsenter og Norsk Biologforening (BiO) arrangerer NOF et seminar om nord-atlantiske sjøfugler 20.-21. april i år. Arrangementet har fått den fengende tittelen «Ingen Lunde II» og er en oppfølging av et lignende sjøfuglseminar avholdt på Runde i april 2014.

Av Paul Shimmings og Kjetil Aa. Solbakken

Publisert 10.03.2015

Situasjonen for flere av våre sjøfugler er prekær. De negative trender for flere av artene fortsetter, noe som er dokumentert for eksempel hos lunde, krykkje, havhest, lomvi og makrellterne. NOF har tidligere skrevet et brev til klima- og miljøvernministeren og bedt om at det må utarbeides en nasjonal tiltakspakke for sjøfugler.

Seminarlokalet skal være Thon Hotel på Fosnavåg. På programmet tas det opp ulike temaer rundt sjøfugler og bestandsutviklingen og bevaringstiltak fra flere av nordsjølandene, blant annet Island og Storbritannia i tillegg til Norge. Det blir en utflukt til fugleøya Runde på kvelden 21. april. Du kan lese mer om seminaret her.

Seminaret er åpent for alle. Vi håper at mange av NOFs medlemmer som har interesse for våre fantastiske sjøfugler melder seg på.

Påmeldingsskjemaet finner du her. Påmeldingsfrist er mandag 20. april 2015. Vi håper at mange av NOFs sine medlemmer melder seg på og at vi ses i Fosnavåg!

Lunde
Hvilken framtid har lunden? Situasjonen for denne og flere andre arter sjøfugler er prekær. På sjøfuglseminaret i Møre og Romsdal får du et bedre innblikk i situasjonen. FOTO: Ingvar Grastveit