Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Unik finkeopplevelse i Bergen
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Unik finkeopplevelse i Bergen

Av Frode Falkenberg & Oddvar Heggøy (04.02.2020)

Har du lyst til å oppleve noe som aldri har skjedd i Hordaland tidligere? Da er det er bare å komme seg ut, enten i grålysninga om morgenen, eller når det mørkner om ettermiddagen. Ta turen til Nygårdsparken i Bergen, der titusenvis av bjørkefinker tilbringer nettene for tiden.

Allerede i november kunne vi merke at noe var på gang. Uvanlig mange bjørkefinker var å se i store deler av Hordaland. Tallene skulle gradvis øke, og fra desember av var den gedigne overnattingsflokken i sentrum av Bergen et faktum. For den som har lyst på en helt unik opplevelse, og se enorme mengder fugl på kort tid, er det bare en ting å gjøre. Besøk Nygårdsparken i Bergen når det lysner på morgenkvisten eller når det mørkner om ettermiddagen. På disse tidspunktene forlater de eller ankommer overnattingplassen, og man får de mest spektakulære opplevelsene.

Videoen nedenfor ble tatt opp litt før klokka ni mandag 3. februar 2020.

Vi kommer tilbake med en mer dyptgående artikkel i det kommende nummeret av Fuglar i Hordaland (primo april 2020). Der vil du blant annet få lese mer om hvor mange de er, hvorfor så mange fugler valgte akkurat Bergen som overvintringsplass i år og hvor de egentlig skulle ha vært på denne tiden av året. Om du ikke abonnerer på bladet kan du gjøre det fra denne siden.

Les mer om bjørkefink

emneord Emneord: bjørkefink