Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Åpen dag på Korlevoll i Ullensvang

Lørdag den 21. mai arrangerte BirdLife Hardanger åpen dag fra kl. 11 - 13 på Korlevoll. Området er mest i bruk som skistadion om vinteren, og er ellers lokalt er et populært startpunkt for turer i fjellet, ca. 640 moh.

Av Agnar Målsnes

Publisert 08.06.2022

Fugleklubben hadde allerede kl. 11 en godt optimalisert gloheit grill i gapahuken der sultne kunne få seg en sen frokost eller bare litt påfyll, selvsagt med tilpasset drikke. Været var ikke det aller beste med litt kaldt gråvær og tendenser til regn, men det det kom da etter hvert noen som var interessert i å finne ut hva dette var.

Etter hvert gikk vi en runde i nærområdet på Korlevoll for å se og høre hvilke fugler vi kunne finne. Faktisk var det ganske mange som lot seg observere fra gapahuken. De som kom for å teste ut nærmere fikk låne kikkert for å få så godt utbytte av turen som mulig. Totalt så fikk vi observert 21 arter på denne korte rundturen som egentlig må sies å være bra på en slik dag.

Vi hadde selvsagt håpet på at flere hadde funnet veien til arrangementet, spesielt siden vi fikk litt drahjelp ved at Ingvar Måge ble intervjuet i lokalavisen etter at de hadde fanget opp vår annonsering på FB. Muligvis la været en demper på lysten ti. å dra på tur. Uansett var dette en god dag, og vi tror at de som kom fikk ny innsikt og forhåpentligvis lyst til å lære mer.

 

Korlevoll
Besøkende i BirdLife Hardanger lokallag sin gapahuk på Korlevoll. FOTO: Agnar Målsnes