Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

Hvilken art blir fylkesfugl for Nordland?

Nå skal vi i Nordland endelig få vår egen fylkesfugl! Mange andre norske fylker har allerede valgt sin fylkesfugl, og Nordlands fylkesblomst rødsildra har vært på plass ei god stund. Men hvilken fugl representerer Nordland aller best? Det kan du være med å bestemme!

Av NOF avd. Nordland

Publisert 10.08.2018

Sju nominerte arter er valgt ut av en «fagjury» fra Norsk Ornitologisk Forening, nærmere bestemt har de seks lokallagene i Nordland valgt ut hver sin art, og fylkesavdelingen har valgt en art. Vi kommer til å presentere de nominerte artene her på nettsidene til NOF avd. Nordland.

Når alle de nominerte er presentert kan alle nordlendinger – og alle som skulle ønske at de var nordlendinger – være med å stemme fram vinneren. Avstemningen vil foregå på nettsidene til NRK Nordland, og mot slutten av august vil det bli klart hvilken art som får den ærefulle tittelen fylkesfugl for Nordland.

Strenge regler for nominasjon

Arten skal representere Nordland fylke på en best mulig måte. Den må være rimelig kjent for nordlendinger flest, og skal forekomme i Nordland som hekkefugl, overvintrer eller begge deler. Tamfugler kan ikke nomineres. Arten skal ikke være nasjonalfugl i Norge – det er som kjent fossekallen – eller fylkesfugl i et annet norsk fylke, se oversikt over fylkesfugler på wikipedia.

I løpet av de neste ukene avslører vi hvilke arter som er nominerte. Følg med på nettsidene til NOF avd. Nordland og på NRK Nordland. Vi håper du vil finne en favoritt, eller kanskje flere!

 

Rype
Finnmark har valgt rypa som sin fylkesfugl. FOTO: Marie Myklebust
Vipe
Vipa har en sjarmerende frisyre og en lett kjennelig lyd, den er fylkesfugl i Rogaland. FOTO: Atle Ivar Olsen
havørn
Nordland har kanskje verdens tetteste bestand av havørn, men Sør-Trøndelag har allerede gjort krav på havørna som fylkesfugl. FOTO: Jan Inge Skagen