Hopp til hovedinnhold

BirdLife Oslo & Akershus

Bra besøk i Fugleteltet på Hagemessen 2024

BirdLife Oslo og Akershus og BirdLife Norge nok en gang på Hagemessen i Lillestrøm helgen 12.–14. april. Det var mye liv og mange som kom innom for en fugleprat eller aktiviteter!

Av Organisasjonskonsulent Marte Jystad og Håkan Billing, leder i BirdLife Oslo og Akershus

Publisert 22.04.2024

Årets Hagemesse ga totalt 18 686 besøkende, noe som er en oppgang på 15,2 % fra 2023. For å finne bedre besøkstall, må en helt tilbake til 2018. Dette merket vi godt på BirdLife-standen, som var bemannet med fem personer hver dag.

BirdLife Norge og BirdLife Oslo og Akershus ønsker å takke alle som kom innom fugleteltet med spørsmål, handel, deltakelse på aktiviteter og ikke minst de som ønsker å bidra til å verne om fuglene gjennnom å støtte BirdLife Norge med medlemskap! 

Aktivitetene som var å finne på standen var fjærquiz, tegning av fugler, lage garndompap og brette fuglenebb. Inne i fugleteltet var det mulig å kjøpe fuglelitteratur, fuglemat, fuglematere, kikkerter og mye mer. Det totale salget for BirdLife Oslo og Akerhus endte på mer enn 40 000 kroner.

Alle som medlte seg inn i BirdLife Norge under Hagemessen fikk med seg en kjempeflott velkomstpakke som inneholdt: En utgave av magasinene Vår Fuglefauna, Fuglevennen og Toppdykker'n (BirdLife avdeling Oslo og Akershus' lokale tidsskrift), samt programkalender for Oslo og Akershus, vervebrosjyre, urban fuglebrosjyre for Oslo, BirdLife klistremerke og BirdLife button.

Leder for Oslo og Akershus Håkan Billing hadde fredag 12. april et informativt og nyttig foredrag om tilrettelegging av fugler i hagen, som mange ønsket å få med seg på «Kunnskapsscenen». I foredraget ga Håkan mange gode tips til hvordan man kan få bra fugleliv i hagen, som for eksempel det å ha et eget rotehjørne, ha ulike trær og busker med ulike typer frukt og bær. I tillegg til tips til fuglekasser og fuglematere.

Takk for denne gang!

Garndompap
Stas å komme hjem med sin egen dompap, laget med litt hjelp fra foresatte under veiledning av vårt personell. FOTO: Jan Erik Haugen
Standpersonell Hagemessen
Klare til å verve! Fra venstre står Marte Jystad, Håkan Billing, Erika Steel og Per Erling Johansen FOTO: Jan Erik Haugen
I Fugleteltet
I Fugleteltet kan man se utstoppa fugler (her en spurvehauk), og et skjelett av rødstilk på Hardangervidda. FOTO: Jan Erik Haugen
Fugleteltet-tilhengeren
BirdLife Oslo og Akershus innviet sin splitter nye tilhenger, som alltid står klar til å frakte Fugleteltet med innhold. FOTO: Håkan Billing
Fugleguider
En velfortjent pause i vervingsarbeidet. FOTO: Håkan Billing