Hopp til hovedinnhold

BirdLife Oslo & Akershus

Fullt trøkk på Hagemessen 2023

Fredag 21. til søndag 23. april var det Hagemessen i Nova Spektrum (tidligere Norges Varemesse) på Lillestrøm. BirdLife Oslo og Akershus hadde 48 m2 stand med perfekt plassering, rett ved inngangen til hall C. Fugleteltet ble en populær besøksmagnet.

Av Håkan Billing, leder i BirdLife Oslo og Akershus

Publisert 27.04.2023

Totalt i løpet av de tre dagene messen ble avholdt var det drøyt 16 200 besøkende fra hele landet. Nesten 200 utstillere sørget for å ta imot publikum på beste måte. Interessen for biomangfold i hagen øker fra år til år, og folk er veldig interesserte i hvordan man tilrettelegger for variert og spennende natur utenfor kjøkkenvinduet.

Med oss på standen var også hovedforeningen representert, ved den nyansatte organisasjonskonsulenten Marte Jystad.

Fugleteltet var spekket med fuglelitteratur, fuglematere og andre fuglerelaterte produkter. Tilhengeren fungerte som fuglematbutikk. For de yngre var det mye moro å finne på. Se på en fugl i teleskop, og gjenkjenne den på en plakat. Den utstoppete fuglen var festet på en vegg et stykke unna. De minste fikk fargelegge en liten trefugl, som de fikk med seg hjem. På et annet bord fikk man brette et BirdLife-fuglenebb og lage sin egen garndompap. Tegning av en fugl er også populært, for ikke å nevne den utfordrende JA/NEI-quizen. Vi har også en fjærquiz, hvor man setter artsnavn på riktig fjær. Passer alle aldre og forkunnskaper, og byr på morsomme utfordringer.

Leder i BirdLife Oslo og Akershus, Håkan Billing, holdt foredrag på scenen, om tilrettelegging for økt biologisk mangfold og fugl i hagen. Det var svært populært, og på fredagen var det ikke sitteplasser til alle. Folk sto bak og langs midtgangen, og fulgte foredraget med stor interesse.

Fugleteltet på Hagemessen 2023
Fugleteltet med aktiviteter for alle aldre. FOTO: Håkan Billing
Foredrag på Hagemessen 2023
Leder i BirdLife Oslo og Akershus, Håkan Billing, holder foredrag om hagefugler. FOTO: Sinduja Krishnan
I Fugleteltet på Hagemessen 2023
Ingrid Rødnes, Gry Øvrehus og Marte Jystad i Fugleteltet. FOTO: Håkan Billing
Celine med garndompap
Celine har fått hjelp til å lage sin egen dompap i garn. (Publisert med foresattes tillatelse.) FOTO: Håkan Billing
Kikking i teleskop på Hagemessen 2023
Kikking i teleskop på Hagemessen 2023. Nøtteskrika på veggen langt unna er gjenkjent på fugleplakaten. FOTO: Håkan Billing
Fjærquiz på Hagemessen 2023
Fjærquiz på Hagemessen 2023. Ikke enkelt, og her er foreløpig 2 rette. FOTO: Håkan Billing